U TOKIJU NIŠTA NEĆE BITI ISTO: Tradicija se ruši, novi način proglašenja pobednika
Foto: EPA/Kimimasa Mayama

POTPUNO DRUGAČIJE

U TOKIJU NIŠTA NEĆE BITI ISTO: Tradicija se ruši, novi način proglašenja pobednika

Osvajači medalja moraće sami sebi da okače osvojenu medalju

Objavljeno: 12:47h

Olimpijske igre u Tokiju po mnogo čemu biće drugačije od prethodnih.

Najnovije promene odnose se na one koji će osvojiti medalje, tačnije reč je o samom činu proglašenja pobednika. Osvajači olimpijskih medalja neće imati priliku da dobiju svoja odličja od čelnika uz stisak ruke, zagrljaj ili poljubac.

Moraće sami sebi da okače osvojenu medalju oko svoga vrata, objavio je predsednik Međunarodnog olimpijskog komiteta (MOK) Tomas Bah.

Tomas Bah
foto: AP

- Medalje osvajačima neće biti okačene oko vrata. Doneće im odličja na poslužavniku, a onda će ih sportisti uzeti sami. Osoba koja će stavljati medalje na poslužavnik nosiće dezinfikovane rukavice. Donositelji odličja i sportisti će nositi maske. Neće biti rukovanja niti zagrljaja tokom svečane dodele - objasnio je Bah proceduru.

U Tokiju je do 8. avgusta proglašeno stanje opšte opasnosti, a u sredu je bilo 1.149 novozaraženih osoba, što je najveći broj u poslednjih šest meseci.

Olimpijske igre su izgubile podršku kod većeg dela japanskog stanovništva, zbog bojazni da će njihovo održavanje pokrenuti talas zaraze među Japancima, iako su na snazi stroge protivepidemijske mere. Podsetimo, gledaocima u Tokiju nije dozvoljen dolazak na tribine olimpijskih borilišta.

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.