NAJVEĆA ZVEZDA AMERIČKE REPREZENTACIJE ZBOG DROGE NE IDE NA OLIMPIJADU: Imamo prvi veliki SKANDAL!
Foto: EPA/Martin Divisek

ne žele je u timu!

NAJVEĆA ZVEZDA AMERIČKE REPREZENTACIJE ZBOG DROGE NE IDE NA OLIMPIJADU: Imamo prvi veliki SKANDAL!

Američku sprinterku su mnogi proglasili najvećim favoritom za osvajanje zlatne medalje u Tokiju, u aprilu je istrčala sjajnih 10,72

Objavljeno:

Pre pet dana svet atletike je pogodila vest da je jedna od najbržih atletičarki svih vremena, Šakari Ričardson, suspendovana na mesec dana zbog upotrebe narkotika.

Američku sprinterku su mnogi proglasili najvećim favoritom za osvajanje zlatne medalje u Tokiju, nakon što je prošlog meseca 100 metara pretrčala za 10,86 sekundi.

U aprilu je istrčala čak 10,72. Amerikanci zlato u ženskom sprintu čekaju od Atlante 1996. Ali, onda je došla šokantna vest da je pala na testu.

Ričardson je priznala da je na testiranjima 19. juna bila pozitivna na marihuanu tokom državnih kvalifikacija za Olimpijske igre u Tokiju, u trci na 100 metara.

Šakari Ričardson
foto: EPA/Martin Divisek

Atletski savez SAD suspendovao ju je na mesec dana, počevši od 28. juna. Tako joj je ostalo dovoljno vremena da ipak učestvuje u štafeti 4x100m, mada ne i pojedinačno u sprintu.

Ali, sada je Ričardson zadesio novi udarac. Američki tim je nije uopšte izabrao u postavu, ni kao opcionog trkača.

- Znam šta sam uradila, šta smem a šta ne smem. A opet sam napravila tu odluku - kaje se Ričardson, ali i objašnjava da je marihuanu konzumirala nakon vesti da joj je preminula majka.

Ovo opojno sredstvo je legalno za rekreativnu upotrebu u američkoj državi Oregon, gde se Šakari tada nalazila. Ipak, naišla je na osudu velikog dela javnosti.

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.