VESPREM VERUJE U SRBINA: Bivši rukometaš mađarskog kluba i kapiten srpske reprezentacije na klupi evropskog giganta
Foto: EPA/Sacha Steinbach

svaka čast

VESPREM VERUJE U SRBINA: Bivši rukometaš mađarskog kluba i kapiten srpske reprezentacije na klupi evropskog giganta

Jedini trofej u nedavno završenoj sezoni Vesprem je osvojio u kupu, što je bila kap koja je prelila čašu

Objavljeno:

Nezadovoljni su u Vespremu učinjenim minule sezone i spremaju se za korenite promene. A ceh će platiti trener David Davis. Španskom strategu će biti uručen otkaz zbog loših rezultata, a mađarski medeiji pišu da bi na užarenu klupu mogao da sedne proslavljeni srpski rukometaš Momir Ilić.

Pre dve sezone je Ilić otišao u igračku penziju upravo iz Vesprema, a ukoliko preuzme mađarski klub, to će mu biti prvi trenerski izazov. Momir Ilić je od 2013. do 2019. godine nosio dres Vesprema, a naredne sedmice bi trebalo da bude promovisan u novog šefa stručnog štaba.

David Davis je preuzeo Vesprem u kritičnom trenutku pre tri sezone, vodio ga je i do finala Lige šampiona, ali nije uspeo da se upiše zlatnim slovima u klupsku istoriju. Španac je na 137 utakmica sa Vespremom ostvario 114 pobeda i osvojio titulu, Kup Mađarske i SEHA ligu.

Prošle sezone je Nant eliminisao Vesprem u Ligi šampiona, dok je u prvenstvu Mađarske Segedin uzeo titulu. Jedini trofej u nedavno završenoj sezoni Vesprem je osvojio u kupu, što je bila kap koja je prelila čašu.

(Espreso/Mozzart sport)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.