PULIĆ JE DOŽIVEO PRAVI KORONA PAKAO: Vodio je tešku borbu za GOLI ŽIVOT, 2 meseca je bio u bolnici! OTKRIO JE UŽAS
Foto: Printscreen

borba

PULIĆ JE DOŽIVEO PRAVI KORONA PAKAO: Vodio je tešku borbu za GOLI ŽIVOT, 2 meseca je bio u bolnici! OTKRIO JE UŽAS

- Već 12-13 dana sam na najvećem aparatu za maksimalni protok kiseonika, kapaciteta 94 litre

Objavljeno:

Proslavljeni hrvatski automobilista Niko Pulić preboleo je teži oblik korona virusa koji ga je skoro koštao života te je nakon dva meseca izašao je iz bolnice na kućni oporavak

- Hvala lekarima i svom osoblju dubrovačke bolnice. Borili su se za mene kao i sve ostale pacijente i nemam reči hvale kojima bi im se odužio, rekao je hrvatski automobilistički as Niko Pulić (57) nakon izlaska iz bolnice za Dubrovački vesnik.

Pulić je preboleo teži oblik korona virusa zbog čega je u bolnici proveo čak 51 dan, a na kiseoniku je bio 46. Tokom hospitalizacije je izgubio 16 kilograma te ga zbog teškog oštećenja oba plućnih krila čeka težak oporavak.

Niko je trebao nastupiti na ovogodišnjem Croatia Reliju, ali nažalost ga je bolest u tome sprečila. Iz bolnice se 19. dan javio i za 24sata opisao stanje u kojem se tada nalazio.

- Već 12-13 dana sam na najvećem aparatu za maksimalni protok kiseonika, kapaciteta 94 litre. Kiseonik u krvi su mi pali između 31 i 34 pa smo s nekim vodenim parama uspeli dići na 72 do 75. Ova prekrasna ekipa lekara i medicinskog osoblja uspela je u četiri dana stabilizovati kiseonik oko 88 do 92, jer levo plućno krilo još se nije pomaklo s mesta, uhvaćeno je 85 posto (skoro je celo zatvoreno, bez funkcije, nap. a.), a desno je nešto manje zatvoreno, oko 82 posto je bilo uhvaćeno i čeka čišćenje tog vraga kojeg smo ubili u plućima, da počnu funkcisati i raditi ono za što ih Bog stvorio - rekao je tada Niko.

(Espreso/24sata)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.