MILICA NOVAKOVIĆ TEMPIRA FORMU ZA TOKIO: Polufinale k'o od šale!
Foto: Kajakaški savez Srbije

ep u poznanj

MILICA NOVAKOVIĆ TEMPIRA FORMU ZA TOKIO: Polufinale k'o od šale!

Pored toga, od 14.17 posada četverca na 1.000 metara boriće će se za medalje

Objavljeno:

Tri srpske posade u disciplinama na 500 metara izborile su danas plasman u polufinale na kajakaškom Evropskom prvenstvu u Poznanju.

Milica Novaković, koja će na Olimpijskim igrama u Tokiju veslati u jednosedu na 500 metara, izborila je mesto u polufinalu u toj disciplini.

Ona je plasman u polufinale obezbedila zauzimanjem drugog mesta u kvalifikacijama (1:59,828) i za mesto u borbi za medalje boriće se sutra od 17.30 minuta.

Osim tog polufinala, Novaković sutra očekuju i kvalifikacije u jednosedu na 200 metara.

Mesto u polufinalu jednoseda na 500 metara izborio je i Branko Lagundžić.

U prvoj sezoni u seniorskoj konkurenciji, Lagundžić je u kvalifikacijama zauzeo peto mesto s vremenom jedan minut i 48,066 sekundi i za prvo seniorsko finale na šampionatima Evrope boriće se sutra u 9.50.

Uspešan prvi dan takmičenja u Poznanju zaokružili su Ervin Holpert i Andjelo Džombeta koji su se plasirali u polufinale dvoseda na 500 metara.

Holpert i Džombeta u svojoj kvalifikacionoj trci zauzeli su šesto mesto (1:38,404) i u polufinalu će veslati sutra od 14.45.

Drugog dana šampionata Evrope pet srpskih posada nastupiće u kvalifikacijama, dok će šest čamaca veslati u polufinalima.

Pored toga, od 14.17 posada četverca na 1.000 metara boriće će se za medalje.

(Espreso/Agencije)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.