UŽASNE VESTI: Mladi motociklista (19) podlegao povredama posle HOROR nesreće u Muđelu!
Foto: Printscreen/Twitter

strašna tragedija

UŽASNE VESTI: Mladi motociklista (19) podlegao povredama posle HOROR nesreće u Muđelu!

Švajcarski vozač je sa staze u bolnicu prebačen helikopterom, tokom noći je operisan, ali nije preživeo nakon komplikovanih povreda glave

Objavljeno: 13:53h

Mladi švajcarski motociklista Džejson Dupaskje (19) preminuo je u Firenci nakon stravičnog pada tokom kvalifkacija u okviru Moto 3 serije na stazi Muđelo.

Švajcarski vozač je sa staze u bolnicu prebačen helikopterom, tokom noći je operisan, ali nije preživeo nakon komplikovanih povreda glave.

Incident na stazi u Muđelu dogodio se u samom finišu kvalifikacija kada je Dupaskje zgubio kontrolu nad motorom, pao, a iza njega je išao Sasaki koji ga je pokušao da ga izbegne, ali nije uspeo.

Njegovi roditelji, Filipa i Andreas su iz Frajburga odmah doputovali na kliniku, baš kao i predstavnici ekipe Prustel koja je odlučila da njeni vozači više ne voze ovog vikenda.

Nakon što je čuo za nesreću, njegov prijatelj, mentor i sunarodnik, Tom Luti nije vozio trku u Moto 2 seriji. Naravno, uz prethodnu dozvolu ekipe.

Vozači iz Moto 3 serije su i smrti Dupaskjea obavešteni nakon jutrošnje trke. Moto 2 trka je održana prema planiranom rasporedu.

Dupaskje je imao svega 19 godina. U dosadašnjem delu sezone ostvario je značajan napredak, ali je nažalost njegov život okočan tek kada je počinjao.

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.