NOVI BEOGRAD UZVRATIO UDARAC, POTOPLJEN RADNIČKI: O šampionu odlučuje "majstorica" u Kragujevcu!
Foto: Starsport©

vaterpolo Superliga, finale

NOVI BEOGRAD UZVRATIO UDARAC, POTOPLJEN RADNIČKI: O šampionu odlučuje "majstorica" u Kragujevcu!

Domaće je do pobede predvodio Šušiašvili sa pet golova, Draško Gogov je dodao tri, a isti učinak je imao Lukić kod gostiju

Objavljeno:

U drugoj utakmici finalne serije plej-ofa, vaterpolisti Novog Beograda pobedili su Radnički rezultatom 14:11 i tako pred odlično popunjenim tribinama bazena SC “11. april” izborili majstoricu, koja će odlučivati o novom šampionu Srbije.

Odlučujući meč igra se u utorak u Kragujevcu, a dan kasnije na Novom Beogradu počinje finalni turnir Lige šampiona.

Dve ekipe koje su najviše pokazale ove sezone odigrale su još jednu odličnu utakmicu. U prvoj četvrtini je Novi Beograd četiri puta imao minimalnu prednost, Radnički je stizao do izjednačenja, a u drugom periodu su Kragujevčani poveli i ekipe su se smenjivale u vođstvu. U nastavku je Novi Beograd konstantno održavao razliku i imao je od jednog do tri gola prednosti.

Sjajno je meč otvorio Nika Šušiašvili. Igrač Novog Beograda je četiri puta pogađao mrežu Radničkog u prvoj četvrtini, ali su Kragujevčani preko Alekse Ukropine, Nebojše Toholja, Nemanje Stanojevića i Miloša Miličića stizali do izjednačenja, pa je posle osam minuta bilo 4:4.

Na startu druge četvrtine domaći su još jednom došli u vođstvo, preko Marka Avramovića, ali su odmah zatim Kragujevčani prvi put poveli, posle dva vezana gola Nikole Lukića (6:5). Međutim, u finišu prvog poluvremena Novi Beograd je ponovo došao do prednosti i na odmor je otišao sa vođstvom od 8:7.

Izabranici Vladimira Vujasinovića su bolje otvorili drugu polovinu susreta i u dva navrata imali tri gola prednosti (11:8, 12:9). Ipak, izabranici Uroša Stevanovića nisu odustajali i želeli su da proslave titulu u Beogradu, pa su golovima Ukropine i Lukića ponovo prišli na „minus jedan“ pred poslednji period (12:11). Novi Beograd je bio bolji u poslednjoj četvrtini, prevođen Dimitirjem Rističevićem odbio je nalete gostiju i golovima raspoloženog Šušiašvilija, odnosno Vasilija Martinovića stigao je do konačnih 14:11.

Domaće je do pobede predvodio Šušiašvili sa pet golova, Draško Gogov je dodao tri, a isti učinak je imao Lukić kod gostiju.

Novi Beograd – Radnički 14:11 (4:4, 4:3, 4:4, 2:0)

NOVI BEOGRAD: Rističević, Filipović, Radanović 1, Bursać, Ćuk 1, Radulović, Gogov 3, Gardašević 1, Avramović 2, Šušiašvili 5, Nikolov, Bursać, Vlahović, Martinović 1. Trener: Vujasinović.

RADNIČKI: Dobožanov, Rašović, Stanojević 1, Janković 1, Toholj 1, Krug 1, Ukropina 2, Branković, Pljevančić, Miličić 1, Lukić 3, Panić, Todorovski, Radulović 1. Trener: Stevanović.

(Espreso/vaterpolovesti.com)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.