VATERPOLISTA RADNIČKOG PRED FINALE: Već smo se jednom opekli, znamo da ne smemo da se opuštamo!
Foto: Starsport©

vaterpolo Superliga, finale

VATERPOLISTA RADNIČKOG PRED FINALE: Već smo se jednom opekli, znamo da ne smemo da se opuštamo!

Radnički ima najbolji napad, a Novi Beograd odbranu

Objavljeno:

Vaterpolista Radničkog iz Kragujevca Nikola Lukić rekao je danas da njegova ekipa u finalnu seriju Superlige Srbije ulazi sa ciljem da osvoji titulu, kao i da su taktički spremni za mečeve sa Novim Beogradom.

- Kao i uvek, imamo najviša očekivanja i idemo na pobedu. Ulog je sada još veći, silno želimo da osvojimo trofej i to ne krijemo. Dobro smo se pripremali, uvideli greške koje smo pravili u prethodnim duelima sa njima i analizirali još neke njihove utakmice. Taktički smo spremni i ostaje nam da ispoštujemo sve te dogovore - rekao je Lukić, a preneo je sajt kluba.

Radnički će u sredu dočekati ekipu Novog Beograda u prvom meču finalne serije Superlige Srbije.

U regularnom delu sezone Radnički je bio prvi sa jednim porazom, upravo od Novog Beograda (11:8), dok je beogradski tim bio drugi sa 14 pobeda, jednim remijem i tri poraza.

VK Radnički, VK Novi Beograd, Kup srbije u vaterpolu
foto: Starsport / Peđa Milosavljević

Dve ekipe sastale su se i u polufinalu Kupa Srbije (13:9 za Radnički), kao i u drugom meču ligaškog dela, koji je Radnički dobio rezultatom 8:7.

Radnički je u ligaškom delu postigao najviše golova (268), dok je ekipa Novog Beograda primila najmanje golova (122).

Lukić je kao "glavne adute" rivala izdvojio reprezentativca Miloša Ćuka, kao i Draška Gogova i golmana Dimitrija Rističevića, koji su godinama na širem spisku selekcije Srbije.

- Njih trojicu bih izdvojio, ali imaju još mnogo kvalitetnih igrača koji ih prate. Dobra su ekipa i sigurno je da su se i oni taktički pripremili za nas. Presudna bi mogla da bude želja, jer je bez obzira na taktičku pripremu ona potrebna za pobedu - dodao je on.

VK Novi Beograd
foto: Starsport©

U polufinalu Novi Beograd je u dva meča pobedio Crvenu zvezdu (12:6, 12:11), dok je Radnički sa ukupnih 2:1 savladao Šabac.

- Ušli smo malo bez žara u polufinale, baš kao što je to bio slučaj i u finalu Kupa. Sva sreća imali smo drugu šansu i iskoristili je. U naredne dve utakmice smo značajno podigli nivo igre, pokazali sasvim drugačije lice i nadam se da ćemo u takvom ritmu nastaviti i u finalu - rekao je Lukić.

- Već smo se jednom opekli, znamo da ne smemo da se opuštamo i dovoljno smo sazreli. Nadam se da ćemo biti u najboljem mogućem izdanju i da ćemo napraviti prvi korak ka tituli - zaključio je on.

Radnički je ove sezone osvojio titulu u Regionalnoj ligi.

Finalna serija igra se na dve pobede.

Meč između Radničkog i Novog Beograda igra se u sredu od 20.00.

(Espreso/Beta)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.