VELIKI USPEH ZA SRPSKE STRELCE: Mikec osvojio drugo srebro!
Foto: Starsport©

BRAVO

VELIKI USPEH ZA SRPSKE STRELCE: Mikec osvojio drugo srebro!

To je peta medalja za Srbiju na šampionatu u Osijeku

Objavljeno:

Reprezentativac Srbije u streljaštvu Damir Mikec osvojio je danas srebrnu medalju u gađanju malokalibarskim pištoljem slobodnog izbora na Evropskom prvenstvu u Osijeku.

S obzirom da je reč o neolimpijskoj disciplini, u gađanju malokalibarskim pištoljem slobodnog izbora nema finala, plasman se određuje posle 60 metaka osnovnog dela, a u Osijeku muškarci i žene učestvuju u jedinstvenoj konkurenciji.

Zlatnu medalju osvojio je Ukrajinac Oleg Omelčuk, a bronzu Viktor Bankin iz Rusije.

Mikec je pogodio 562 kruga, sedam manje od Omelčuka, a tri više od Bankina.

To je peta medalja za Srbiju na šampionatu u Osijeku, četvrta u seniorskoj konkurenciji. Mikec je osvojio drugo srebro na takmičenju, pošto je u sredu u paru sa Zoranom Arunović osvojio titulu vicešampiona Evrope u miksu vazdušnim pištoljem.

Od srpskih strelaca, Duško Petrov je 10. mesto izborio 551 krugom, dok je Dimitrije Grgić zauzeo 20. mesto sa 544 krugova.

Šestog takmičarskog dana, blizu odličja bio je i juniorski mešoviti par Srbije Marija Kolarević/Marko Ivanović. Oni su zauzeli četvrto mesto u nadmetanju miks timova u gađanju malokalibarskom puškom iz trostava.

Trojica srpskih seniora takmičila su se u gadjanju malokalibarskom puškom iz ležećeg stava, 60 metaka. Na startnoj listi našlo se čak 123 strelaca oba pola.

(Espreso/Beta)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.