HABIB JE DOBIO NASLEDNIKA: Oliveira isprebijan u prvoj rundi, pa se ČUDESNO vratio i domogao pojasa! (VIDEO)
Foto: Profimedia

neverovatan preokret brazilca

HABIB JE DOBIO NASLEDNIKA: Oliveira isprebijan u prvoj rundi, pa se ČUDESNO vratio i domogao pojasa! (VIDEO)

I sam Čendler je bio zatečen oporavkom Oliveire i najavio je revanš

Objavljeno:

Nakon odlaska Habiba Nurmagomedova u penziju, pojas šampiona je ostao upražnjen, a UFC je odlučio da se na UFC 262 iventu u Hjustonu Čarls Oliveira i Majkl Čendler bore za titulu.

Oliveira se već 11 godina takmiči u UFC-u, a konačno je osvojio pojas nakon što se vratio na neverovatan način jer je u prvoj rundi bio na samoj ivici od poraza.

Brazilac je bio u ozbiljnoj opasnosti nakon što je preživeo seriju teških udaraca, ali ga je zvono nekako spasilo. Povratak je najavio u drugoj rundi, da bi u trećoj dovršio Čendlera.

- On je pravi borac, ne možete mu ništa oduzeti od ove pobede, ali obećavam da ću uzeti taj pojas u narednih 12 meseci. Imaćemo revanš - rekao je 35-godišnji Čendler nakon poraza.

Inače, kompletan UFC svet je potpuno iznenađen načinom na koji se borba odvijala. Niko nije verovao u nagli preokret nakon prve runde, osim Oliveire čije suze, sreća i radost najbolje opisuju koliko mu znači ova pobeda.

- Zaslužio sam ovo i želeo sam da pokažem da sam najbolji u ovoj kategorijji - rekao je vidno emotivni Oliveira nakon što mu je stavljen pojas oko struka, pa viknuo:

- Dokazujem svima da sam lav lavova!

S ovom pobedom definitvno je počela nova era UFC-a u lakoj kagetogoriji nakon penzionisanja legendarnog Dagestanca Nurmagomedova počekom godine.

Ovom 31-godišnjaku je bilo potrebno čak 28 borbi da konačno stavi ruke na zlatni pojas. Tako je nadmašio neslavni rekord Majkla Bispinga od 26 borbi.

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.