TRAGEDIJA: Umro Vladimir Šiška
Foto: OSS

tuga

TRAGEDIJA: Umro Vladimir Šiška

Vladimir Šiška je rođen 1950. godine u Novom Sadu

Objavljeno: 14:34h

Vladimir Šiška, potpredsednik UO OK Vojvodina i potpredsednik Odbojkaškog saveza Vojvodine, preminuo je u 71. godini u Novom Sadu od posledica virusa korona.

Sportska scena ostala je siromašnija za vrsnog sportskog radnika, koji je sav svoj život posvetio sportu, a najvećim delom odbojci. Bio je privrženi i predani saradnik, rukovodilac, prijatelj, pomagao je jednako finansijski i organizaciono.

Vladimir Šiška je rođen 1950. godine u Novom Sadu. Po zanimanju je bio stomatolog. Bio je direktor „Mladinske knjige“, „Foruma“ i „Prosvete“ iz Beograda do 1990, kada je postao predsednik Holding kompanije „Š Panonija komerc“. Vladimir Šiška je bio predsednik OK Vojvodina u sezoni 1992/93. kada je potpisan prvi ugovor o generalnom sponzorstvu, sa tada moćnom „Š Panonijom komerc“. Upravo je on kao čelni čovek kompanije pomogao da saradnja bude uspostavljena. Kompanija je sve svoje resurse stavila u službu kluba, pa je na taj način realizovano i finansiranje sportskog programa, smeštaja, ishrane, priprema... Bio je to početak meteorskog uspona crveno – belih u svim segmentima. Šiškino delovanje i podrška klupskom rukovodstvu bili su od velike važnosti, jer u to vreme nije bilo mnogo ljudi oko Vojvodine.

Uvek je pre sebe, isticao zasluge klupskih pregalaca, ali je i njegova podrška znatno uticala na stvaranje sjajne organizacije. I posle odlaska sa mesta predsednika ostao je uz klub, pomagao finansijski, organizaciono, kao i u kontaktima sa novim poslovnim saradnicima, uticajnim ljudima, rukovodiocima kompanija koje su kasnije bile deo sponzorskog pula. Bio je deo i velikog uspeha 1996, kada je Vojvodina osvojila treće mesto u Ligi šampiona.

U Upravni odbor odbojkaškog šampiona ušao je ponovo 2013. godine, kao potpredsednik i sa Nikolom Salatićem, tada novim generalnim direktorom, napravio korake i poslovne poteze, koji su Vojvodini ponovo doneli apsolutnu vladavinu na terenu. Od tada je zaokružio dva olimpijska ciklusa u OK Vojvodina, a pored šampionskih titula, voleo je da ističe evropski uspeh, osvajanje CEV Kupa izazivača 2015.

Bio je čovek sporta, za koji je radio, kako je voleo da govori, od 7 do 23 časa i drugačije nije umeo. U mlađim danima takmičio se u nekoliko sportskih disciplina. Od 2013. bio je predsednik Gradskog sportskog saveza Novog Sada. Pomagao je mnoge klubove, sportove i saveze, bio je član Izvršnog odbora Stonoteniskog saveza Srbije, potpredsednik Odbojkaškog saveza Vojvodine, član rukovodstva KK Vojvodina, BK Vojvodina, angažovan i u STK Novi Sad...

Vreme i mesto sahrane Vladimira Šiške biće naknadno objavljeni.

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.