JOŠ JEDAN VELIKI USPEH ZA SRPSKO VESLANJE! Vasić i Mačković uzeli bronzu!
Foto: Beta

bravo

JOŠ JEDAN VELIKI USPEH ZA SRPSKO VESLANJE! Vasić i Mačković uzeli bronzu!

Posada našeg tima je u uzbudljivoj finalnoj trci na regatnoj stazi u Varezeu zauzela treću poziciju

Objavljeno:

Još jedan veliki uspeh za naše veslače i još jedna medalja.

Srpski dvojac bez kormilara u sastavu Miloš Vasić i Martin Mačković osvojio je bronzu na Evropskom prvenstvu u veslanju koje se održava u Italiji.

Posada našeg tima je u uzbudljivoj finalnoj trci na regatnoj stazi u Varezeu zauzela treću poziciju.

Na startu trke posada Hrvatske, koja je važila za glavnog favorita na EP, povukla je jako i pratkično na startu rešila pitanje pobednika u finalu. Naši momci su imali relativno sporiji start, bili su peti na prvom prolazu na 500 metara, ali su potom pojačali ritam i poboljšavali poziciju kako se trka nastavila.

Već na 1.000 metara Vasić i Mačković bili su treći, a potom je počela produžena trka sa Italijanima za poziciju broj dva, s obzirom na to da su braća Martin i Valent Sinković iz Hrvatske bili daleko ispred ostalih posada. Hrvati su u finišu malo izgubili na ritmu, a posade Italije, Srbije i Rumunije ušle su u jak finiš, prilično se približivši vodećima. Ipak, na kraju su Sinkovići prošli prvi kroz liniju cilja, u vremenu 6:23,37 minuta, a iako su Miloš i Martin jedno vreme držali i drugu poziciju, do srebra su došli Italijani Đuzepe Vićino i Mateo Lodo u vremenu 6:24,73, dok su naši momci osvojili bronzu zaustavivši štopericu na 6:25,58.

Četvrto mesto zauzela je Rumunija (6:26,34), peto Holandija (6:32,09), a šesto Francuska (6:32,68).

Nešto pre finala dvojaca bilo je zakazano i D finale u konkurenciji muških skifova, ali naš Aleksandar Filipović nije izašao na regatnu stazu.

(Espreso/ Kurir spor)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.