KRENUO NA SKIJAMA KROZ PLANINU DA BI IZBEGAO KARANTIN: Našli ga skroz mokrog, promrzlog i - ljutog što je uhvaćen!
Foto: Profimedia

propao mu poduhvat

KRENUO NA SKIJAMA KROZ PLANINU DA BI IZBEGAO KARANTIN: Našli ga skroz mokrog, promrzlog i - ljutog što je uhvaćen!

Skijaš je u subotu krenuo ka domovini i planirao je da pređe oko 40 kilometara, međutim, loše vreme ga je uhvatilo na 25. kilometru

Objavljeno:

Spasilačke službe su jedva spasile Norvežanina koji je želeo da skija duž granice sa Švedskom, kako bi izbegao restriktivne mere u Norveškoj, nakon što ga je uhvatilo loše vreme.

- Želeo je da se vrati u Norvešku po neka dokumenta pošto radi na projektu u Švedskoj. Ali kako bi izbegao mere, odlučio je da pređe granicu kroz planine - rekao je Trond Helge Roning iz norveške spasilačke grupe, preneo je BBC.

Roning, koji živi u norveškom selu Tajdal, dodao je da je skijaš, u ranim pedesetim godinama, bio "skroz mokar i hladan kada su ga pronašli, ali i ljut i iznerviran što mu je propao poduhvat".

Skijaš je u subotu krenuo ka domovini i planirao je da pređe oko 40 kilometara, međutim, loše vreme ga je uhvatilo na 25. kilometru.

Prvo ga je spasao lokalni odgajivač irvasa, koji ga je potom ostavio sa dvojicom pecaroša na obližnjem jezeru, pre nego što je naišla spasilačka grupa.

Norvežanin je hteo da zaobiđe mere prema kojima je trebalo na granici da pokaže negativan test na kovid, a onda bi morao da ostane 10 dana u karantinu. Sada ga izolacija svakako čeka, ali i razgovor sa policijom.

(Espreso/Tanjug)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.