BOLAN PORAZ ZVEZDE: Solnok dao 20 golova, šanse za finale Kupa Evrope svedene na minimum
Foto: Espreso/Vanja Aleksić

polufinale

BOLAN PORAZ ZVEZDE: Solnok dao 20 golova, šanse za finale Kupa Evrope svedene na minimum

Na dobrom putu da tamo stigne je i drugi mađarski klub OSC, koji je u prvom meču u Budimpešti savladao Vuljagmeni sa 10:7. Revanš mečevi su zakazani za sedam dana

Objavljeno: 08:01h

Težak poraz ekipe Aleksandra Filipovića, koja ja u Mađarskoj mora da juri osam golova zaostatka - 12:20

Crvena zvezda je doživela rezultatski debakl u prvom meču polufinala Kupa Evrope od mađarskog Solnoka, pa su praktično ostali bez šansi za plasman u veliko finale, jer je zaista teško za očekivati da Beograđani mogu do pravog čuda u revanšu protiv ovako snažnog protivnika - 12:20 (1:4, 5:6, 2:6, 4:4).

Crveno-beli su odigrali izuzetno loše u fazi odbrane, o čemu svedoči i gotovo neverovatan broj primljenih golova za samu završnicu drugog po kvalitetu klupskog takmičenja na Starom kontinentu. Gosti su pucali iz svih pozicija, surovo su koristili igrača više i konstantno uvećavali prednost, koja je na kraju treće četvrtine dostigla i maksimalnih plus osam (16:8).

Zvezda je ponovo, kao i u meču sa Dinamom iz Moskve u Beogradu, sama sebi otežala situaciju na startu utakmice. Izabranici Živka Gocića surovo su kaznili loš ulazak u meč ekipe Aleksandra Filipovića, već nakon prve deonice vodili su sa 4:1, pa je domaćin bio prinuđen da juri prednost protivnika do samog kraja i tako u potpunosti izgubio konce.

Razlika u kvalitetu između Solnoka i Moskovljana je poprilična, što je ubrzo postalo jasno u samom bazenu. Zvezda je uspela da pripreti samo u drugoj četvrtini, kada je stigla do 2:4 i 4:6, ali je to bilo sve od Filipovićevog tima. Mađari su na poluvremenu imali četiri golova prednosti (10:6), a na kraju treće četvrtine pomenutih šest. U četvrtoj deonici se išlo praktično gol-za gol, pa domaći tim nije uspeo ozbiljnije da priđe i koliko-toliko sačuva šanse za plasman u veliko finale.

Najefikasniji u pobedničkom timu je bio Norman Peter Šomolc sa četiri gola, tri je postigao Radomir Drašović, dok su u grupi od pet igrača sa po dva gola bili i Filip Filipović i Duško Pijetlović. Kod Crvene zvezde je Veljko Tankosić postigao tri, a Gavril Subotić i Ivan Basara po dva gola.

Na dobrom putu da tamo stigne je i drugi mađarski klub OSC, koji je u prvom meču u Budimpešti savladao Vuljagmeni sa 10:7. Revanš mečevi su zakazani za sedam dana.

(Espreso/Mozzartsport)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.