PAO PARTIZAN, VOJVODINA MU NI SET NIJE PREPUSTILA: Novosađani grabe ka titulu!
Foto: EPA/Maciej Kulczynski

dobar nastup lala

PAO PARTIZAN, VOJVODINA MU NI SET NIJE PREPUSTILA: Novosađani grabe ka titulu!

Drugi meč finala igraće se 5. aprila u Beogradu

Objavljeno:

Odbojkaši Vojvodine napravili su prvi korak ka osvajanju nove titule prvaka.

Lale su dobile prvi duel sa Partizanom u finalu plej-ofa i to su ga dobile rutinski, bez izgubljenog seta. Crno-beli su samo u drugom setu imali opipljiviju prednost, bili nadomak izjednačenja, ali nisu uspeli da ga privedu kraju.

Na kraju 3:0 (25:19, 25:22, 25:20) za Novosađane, za 1:0 u pobedama. A, titulu će uzeti klub koji prvi dođe do tri trijumfa.

Vojvodina je kao favorit ušla u finale, kao četvorostruki uzastopni prvak države. Željna novog trofeja i plasmana u Ligu šampiona naredne sezone. Partizan je poslednju titulu uzeo 2011. godine, od tada je imao velike padove i uspone i sam plasman u finale za crno-bele je veliki uspeh. Ali, imaju Beograđani još dovoljno vremena da naprave preokret.

Imali su crveno-beli prednost tokom skoro celog prvog seta. Partizan je uspeo da sa 9:12 preokrene na 14:13, ali nije i sačuvao to vođstvo, držao se do 17:17, nakon čega je usledila serija domaćih od 4:0 i osvajanje prvog dela meča.

U drugom su crno-beli pokazali zube, imali su 13:10 kao najveću prednost, koju je Vojvodina uspela da stigne, ali je Partizan i dalje bežao po poen-dva, poslednji put do 19:17. I ponovo je završnica pripala Novosađanima. Rame uz rame do 22:22 i onda tri vezana poena Lala za prednost od 2:0 u setovima.

Poslednji deo meča je gotovo sve vreme bio u rukama Vojvodine, koja je rutinski čuvala prednost od dva-tri poena i samo je podizala kako se set bližio kraju do najvećih pet razlike.

Igrač utakmice bio je Pavle Perić sa 19 poena, najveća podrška su mu bili Aleksandar Blagojević sa 10 i Boris Buša sa devet poena. Kod Partizana bolji od ostalih bio je Milan Pepić sa 16 poena.

Drugi meč finala igraće se 5. aprila u Beogradu.

VOJVODINA – PARTIZAN 3:0

(25:19, 25:22, 25:20)

Dvorana: SRC Vojvodina

Sudije: Mirko Janković, Aleksandar Petrović.

VOJVODINA: Simić 5, Brborić, Čubrilo, Bajandić 5, Kovačević, Negić, Mašulović 8, Bošnjak, Buša 9, Blagojević 10, Prišić, Todorović 2, Rudić, Perić 19.

PARTIZAN: Arsenoski 1, Dopuđ, Jovanović, Marinović 4, Lekić 4, Koprivica 8, Huzejrović, Janković 6, Stešević, Mladenović, Cvetković, Petrović, Pepić 16, Janić 2.

(Espreso/Mozzartsport)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.