RADNIČKOM NE SMETA PAKLEN RITAM: Kragujevčani slavili i na Banjici protiv sve boljeg Partizana
Foto: Espreso.co.rs

vaterpolo super liga

RADNIČKOM NE SMETA PAKLEN RITAM: Kragujevčani slavili i na Banjici protiv sve boljeg Partizana

Najefikasniji igrač susreta bio je Stefan Mitrović sa pet golova, dok su u pobedničkom timu prednjačili Aleksa Ukropina sa četiri i Strahinja Rašović, Nebojša Toholj i Marko Radulović sa po dva

Objavljeno: 13:43h

Nije ovaj zgusnuti termin odigravanja utakmica omeo vaterpoliste Radničkog da slave i na još jednoj susretu, ovoga puta u okviru domaćeg šampionata.

U poslednjoj utakmici 14. kola Super lige Srbije, vaterpolisti Radničkog pobedili su na Banjici Partizan rezultatom 12:11 i tako zadržali pet bodova prednosti u odnosu na Novi Beograd i Crvenu zvezdu. Kragujevčanima je ovo bila četvrta utakmica u poslednjih osam dana. Prošle srede Radnički je igrao revanš meč četvrtfinala Kupa Evrope u Solnoku, a za vikend je učestvovao na finalnom turniru Regionalne lige, gde je osvojio trofej.

VK Radnički, VK Novi Beograd, Kup srbije u vaterpolu
foto: Starsport / Peđa Milosavljević

Bio je vidljiv veliki umor Kragujevčana, kao posledica veoma napornih utakmica. Sa druge strane, dobro pripremljena i značajno pojačana ekipa Partizana, na čelu sa reprezentativcem Stefanom Mitrovićem, znala je sve to da iskoristi i odigra potpuno egal utakmicu.

Početak to nije nagoveštavao. Kragujevčani su dobro otvorili meč i sredinom prve četvrtine stekli prednost od 3:1, posle dva gola Radulovića i jednog Ukropine, ali su onda stali i dozvolili „crno-belima“ seriju od četiri gola za „plus dva“ početkom druge četvrtine (5:3). Nastavila je ekipa Partizana u istom ritmu i posle izjednačenja u režiji Toholja i Ukropine (5:5), pa je na odmor otišla sa dva gola „viška“ (7:5).

Nisu se predavali izabranici Uroša Stevanovića, crpeli su i poslednji atom snage i to im se isplatilo već u trećoj deonici, u kojoj su preokrenuli golovima Kruga, Lukića i Ukropine (8:7). Međutim, daleko je to bilo od gotovog, jer se reprezentativac Stefan Mitrović sa dva gola u finišu treće deonice pobrinuo da njegov tim u poslednji period uđe sa vođstvom – 9:8.

VK Partizan
foto: Starsport©

Odmah je usledio novi preokret Radničkog preko Toholja i Rašovića (10:9), a drama je potrajala sve do samog finiša. Minut i po pre kraja Ukropina je pogodio za dva gola prednosti (11:9), a odmah he uzvratio Mitrović, u situaciji sa dva igrača više (11:10). Radnički je konačno mogao da odahne tek 10 sekundi pre kraja, kada je sve dileme oko pobednika otklonio Strahinja Rašović.

Najefikasniji igrač susreta bio je Stefan Mitrović sa pet golova, dok su u pobedničkom timu prednjačili Aleksa Ukropina sa četiri i Strahinja Rašović, Nebojša Toholj i Marko Radulović sa po dva.

(Espreso/ Vaterpolo vesti)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.