NAKON ISTORIJSKOG PODVIGA RADNIČKOG - TOHOLJ ZA ESPRESO: Ova ekipa vredi mnogo, ostvarili smo ogroman uspeh!

Prvi srpski klub koji je osvojio region!

NAKON ISTORIJSKOG PODVIGA RADNIČKOG - TOHOLJ ZA ESPRESO: Ova ekipa vredi mnogo, ostvarili smo ogroman uspeh!

Radnički je prvi srpski klub koji je u ovom takmičenju osvojio trofej i na taj način se pridružio Jugu, Primorju, Jadranu, Pro Reku i ekipi Mladosti

Objavljeno: 12:53h

Vatepolisti Radničkog iz Kragujevca napravili su sinoć ogroman uspeh, pošto u pobedom u finalu Regionalne A1 lige savladali dubrovački Jug 14:12 i tako postali prvi srpski klub kome je to pošlo za rukom.

Kragujevčani su najpre u polufinalu pobedili domaću Mladost posle peteraca.

Ekipa Uroša Stevanovića vodila je tokom većeg dela meča i zasluženo je stigla do titule šampiona Regionalne lige. Radnički je prvi srpski klub koji je u ovom takmičenju osvojio trofej i na taj način se pridružio Jugu, Primorju, Jadranu, Pro Reku i ekipi Mladosti.

VK Radnički
foto: kvkradnicki.com

O velikom uspehu za Espreso govorio je centar Kragujevčana i povremeni reprezentativac Srbije Nebojša Toholj, koji je takođe, bio strelac u velikom finalu.

- Veliki je ovo uspeh za nas, ali i za srpski vaterpolo. Ispisali smo još jednu stranicu istorije. Osećaj je neverovatan, utisci se još nisu slegli. Nije lako u dva dana dobiti dve ekipe koje su među pet najboljih u svetu - u jednom dahu govori Toholj i nastavlja.

- Dobro smo se spremali za ovo. Nakon nesrećnog poraza u Evropi i ispadanja od Solnoka, dali smo sve od sebe da osvojimo Regionalnu ligu. Imali smo intezivne trenninge. Trener Stevanović nas je i fizički i psihički dobro spremio za ono što je bilo pred nama. Ponosan sam na ekipu koja vredi mnogo, pokazali smo da se nalazimo u samom vrhu vaterpola.

Vremena za slavlje nema, pošto Radnički očekuju već u sredu obaveze u domaćem takmičenju, gde će pokušati da osvoje titulu.

- Iako smo ostvarili ogroman uspeh, moramo brzo da ga arhiviramo, jer nas čeka za dva dana duel sa Partizanom, koji moramo da dobijemo da bi obezbedili prvo mesto pred plej of. Ciljamo na još jedan trofej do kraja godine, a vremena za slavlje će biti - zaključio je Toholj.

(Espreso/Vanja Aleksić)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.