MAĐARICE SE SPREMAJU SAMO ZA NAS! Selektor kaže da rukometašice imaju veliku priliku da uđu u istoriju!
Foto: EPA/Bo Amstrup

pred kvalifikacije za oi

MAĐARICE SE SPREMAJU SAMO ZA NAS! Selektor kaže da rukometašice imaju veliku priliku da uđu u istoriju!

Ova ekipa, ako je zdrava i kompletna, ima velike šanse za medalju - naveo je Obradović

Objavljeno:

Selektor ženske rukometne reprezentacije Srbije Ljubomir Obradović rekao je danas da njegova ekipa ima priliku da uđe u istoriju ako se plasira na Olimpijske igre u Tokiju, gde bi kako je ocenio, imala šanse za osvoji medalju.

- Ovo je ogromna prilika da se uđe u istoriju. To je san svake devojčice i dečaka kada spozna šta je sport. Sigurno je da su devojke svesne i znaju da im je ovo krune karijere. Imamo dobru priliku, sećam se mnogo utakmica u kojima su pružile pravu igru. Nadam se odlasku u Tokio - rekao je Obradović za sajt Saveza.

Rukometašice Srbije će od 19. do 21. marta u Đeru igrati na kvalifikacionom turniru za Olimpijske igre u Tokiju.

- I kada odemo, da ne ostanemo na tome 'otišli smo'. Ova ekipa, ako je zdrava i kompletna, ima velike šanse za medalju. Ne smemo da se uplašimo pobede ili bilo čega. Imamo najgori raspored, Rusiju, pa Mađarsku. Mađarice se spremaju samo za nas, ne gledaju ništa drugo. Ubeđene su da će nas Ruskinje pobediti. Biće jako interesantno - naveo je Obradović.

Srbija će u petak od 20 časova igrati protiv Rusije, dan kasnije od 17.30 protiv Mađarske, a u nedelju od 17.30 protiv Kazahstana.

Rukometašice Srbije okupiće se večeras u Sportskom centru Fudbalskog saveza Srbije u Staroj Pazovi. Put u Djer planiran je za četvrtak.

- Moram da budem oprezan i sačekam da vidim devojke posle utakmica koje će igrati ovog vikenda. Mi ćemo biti kompletni tek u ponedeljak uveče. Mislio sam da radimo u ritmu 2-2-1, ali moraćemo da imamo dva treninga u utorak, dva u sredu i jedan u četvrtak. Moramo tako zbog puta, zbog PCR testiranja i tih 12 sati čekanja na rezultate. Bolje je da ih provedemo u spavanju. Imamo iskustvo iz Danske i to nam ne treba - naveo je selektor.

Dve najbolje ekipe plasiraće se na Olimpijske igre u Tokiju, a to bi bilo prvo učešće srpskih rukometašica na Igrama još od Seula 1988. godine.

(Espreso/Beta)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.