VEČERAS SRPSKI KLUBOVI NAPADAJU EVROPU: Radnički i Zvezda jure polufinale!
Foto: Starsport / Peđa Milosavljević

Vaterpolo

VEČERAS SRPSKI KLUBOVI NAPADAJU EVROPU: Radnički i Zvezda jure polufinale!

U preostala dva četvrtfinalna duela sastaju se OSC i Sabadelj, odnosno Mladost i Vuljagmeni

Objavljeno:

Večeras se igraju prvi mečevi četvrtfinala Kupa Evrope, a za polufinale će se boriti i dva srpska predstavnika, Crvena zvezda i Radnički.

Kragujevčani će imati težak zadatak, pošto će večeras od 20 sati ugostiti mađarksi Solnok. Klub koji sa klupe predvodi srpski stručnjak, Živko Gocić, igra odličnu sezonu i trenutno je lider u Šampionatu Mađarske.

Predvode ga srpski reprezentativci, Duško Pijetlović, Radomir Drašović i bivši igrač Radničkog, Filip Filipović, a tu su i mađarski reprezentativci, Viktor Nađ, Daniel Anđal, David Janšik, Gergo Kovač i drugi.

Crvena zvezda će, čini se, imati nešto lakši zadatak pošto u prvom duelu gostuje moskovskom Dinamu, čiji sastav čine uglavnom domaći igrači i za crveno-bele je dobro i to što revanš za sedam dana igraju u Beogradu.

Kup srbije u vaterpolu, VK Partizan, VK Crvena zvezda
foto: Starsport / Peđa Milosavljević

U preostala dva četvrtfinalna duela sastaju se OSC i Sabadelj, odnosno Mladost i Vuljagmeni.

– Očekuje nas veoma težak i zahtevan posao protiv Dinama. Radi se o mladom timu, koji insistira na igri sa mnogo tranzicije, vrlo brzo i lako se odlučuju na šut, a u sastavu tima imaju igrače koji poseduju veliki ofanzivni potencijal. Moramo da zaustavimo igru u tranziciji, moramo da odigramo agresivno u odbrani i uvedemo meč u ritam koji nama odgovora, te da stignemo do pozitivnog rezultata uoči revanša, koji se igra na našem bazenu. Kao i svi u timu, verujem da možemo do polufinala – rekao je trener Zvezde, Aleksandar Filipović, a prenosi Sport klub.

Crnogorski reprezentativac, Aleksa Ukropina, rekao je da je mađarski tim favorit na papiru.

– Solnok je favorit na papiru, ali smo tokom sezone pokazali da možemo da pariramo ekipama koje spadaju u sam evropski vrh. Nije problem da ulogu favorita prepustimo timu iz Mađarske, ali ćemo u dvomeču koji sledi insistirati na tome da nas Solnok u bazenu ubedi da je bolji, a siguran sam da to neće biti lako, naprotiv. Kao i svi u timu, verujem da možemo da budemo konkurentni, da možemo da se borimo za mesto u polufinalu drugog po rangu evropskog takmičenja – kaže vaterpolista Radničkog.

VK Radnički, VK Novi Beograd, Kup srbije u vaterpolu
foto: Starsport / Peđa Milosavljević

Nekadašnji kapiten Radničkog, Filip Filipović, kaže da ne beži od uloge favorita, ali…

– Ne bežimo od te uloge, ali u prvom susretu sigurno nismo u prednosti. Dao bih ulogu favorita Radničkom. Uopšte ne znam u kojem ćemo sastavu da igramo. Ne radi se o koroni, već o povredama i bolestima. Neki momci nisu ušli u bazen sedam, osam dana – kaže Filipović za Žurnal i dodaje:

– Naše je da uradimo što je moguće više, da ostvarimo takav rezultat koji nam omogućava da, nadam se kompletni, u revanšu ostvarimo konačan uspeh.

Filipović je dve sezone proveo u Radničkom, sa kojim je osvojio upravo Kup Evrope i dogurao do finala Lige šampiona.

– Vidim da su u zaletu, rad i atmosfera im daju rezultate. Glavna osovina su Dobožanov i Rašović, mada naš rival ima još kvalitetnih igrača.

Revanš mečevi na programu su za sedam dana

Vaterpolo Kup Evrope – Četvrtfinale

HAVK Mladost – Vuljagmeni (18:30) OSC – Sabadelj (18:30) Dinamo Moskva – Crvena zvezda (20:00) Radnički – Solnok (20:00)

(Espreso/Vaterpolovesti)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.