CELE NAŠE KARIJERE STAĆE U TIH 180 MINUTA! Srpska hobotnica s gola kaže da će psiha odlučiti ko ide na OI!
Foto: Starsport©

Šansa za istoriju

CELE NAŠE KARIJERE STAĆE U TIH 180 MINUTA! Srpska hobotnica s gola kaže da će psiha odlučiti ko ide na OI!

Kvalifikacioni turnir u Đeru igraće se od 19. do 21. marta

Objavljeno:

Golman ženske rukometne reprezentacije Srbije Jovana Risović rekla je pred kvalifikacioni turnir za Olimpijske igre, da bi plasman u Tokio bio kruna ove generacije i istakla da u te tri utakmice u Đeru "staju čitave karijere".

- Turnir karijere i života. Posle borbe za zlato u Beogradu 2013. godine imali smo manje uspeha na velikim takmičenjima, ali dobro je da smo bili konstantni na Evropskim i Svetskim prvenstvima. Кruna ove generacija bio bi plasman u Tokio. Šanse su realne. Volja i želja se ne dovode u pitanje - rekla je Risović za sajt Rukometnog saveza Srbije.

- U tih 180 minuta, u ta tri dana nam bukvalno staju čitave karijere - istakla je ona.

Kvalifikacioni turnir u Đeru igraće se od 19. do 21. marta, a srpske rukometašice će imati priliku da, prvi put od Seula 1988. godine, izbore učešće na najvećoj sportskoj smotri.

Jovana Risović, Katarina Tomašević, Andrea Lekić
foto: Starsport©

Prvi protivnik srpskim rukometašicama biće Rusija, 19. marta, a potom ih čekaju mečevi protiv Madjarske i Kazahstana.

- Ruskinje svi nekako podrazumevaju u Tokiju. Osvajačice zlata u Riju. Mađarska je domaćin, Savez i država očekuju plasman, imaće pritisak zbog daljeg ulaganja u sport koje je veliko. Mi smo tu nekako iz senke, ali kvalitet imamo, možemo da iznenadimo svakoga - rekla je Risović.

Po njenim rečima, recept je uvek isti: "Da ta tri dana dišemo kao jedna i da nas atmosfera dovede do krajnjeg cilja".

Risović je navela da njenu ekipu čekaju dve jako teške utakmice u manje od 24 sata, ali je istakla da su devojke spremne, u dobroj formi i da niko zaražen korona virusom.

Jovana Risović
foto: Starsport©

- Ovaj turnir biće stvar glave, psihe. Ljudi komentarišu 'samo pobedite Mađarsku', ali ne smemo tako da razmišljamo. Može da se zatvori krug, da se desi svašta. Smatram i da protiv Ruskinja moramo da idemo na pobedu, iako nismo favoriti. Spremne smo da izvučemo poslednji atom snage - rekla je ona.

Risović je bila prva zvezda vikenda u osmini finala Lige šampiona pošto je u pobedi svog Krima nad ruskim CSКA (25:20) odbranila čak 26 šuteva protivnica.

- Posle utakmice se pojavila informacija o 23 odbrane, EHF je u statistici zabeležio 26, ali to stvarno nije bitno. Nikada ne brojim odbrane. U Moskvi nas čeka drugačija utakmica, mnogo teža... Prednost od pet golova ne znači ništa protiv takve ekipe. Idemo tamo bez pritiska da pružimo najbolje što možemo i odigramo kako znamo, najpametnije moguće - rekla je Risović.

(Espreso / Beta)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.