NEĆE BITI STRANIH NAVIJAČA NA OLIMPIJSKIM IGRAMA! Ova odluka će Japan skupo koštati
Foto: EPA/Kimimasa Mayama

moralo je tako

NEĆE BITI STRANIH NAVIJAČA NA OLIMPIJSKIM IGRAMA! Ova odluka će Japan skupo koštati

Ova odluka je donesena zbog sve većeg širenja virusa u ostalim zemljama

Objavljeno:

I dalje se dosta govori o tome da li će i ovog leta biti organizovane letnje Olimpijske igre. Vlada Japana je došla do zaključka da ukoliko, mada je sad sve izvesnije da će igara biti, ali najverovatnije bez prisustva stranih navijača.

Ova odluka je donesena zbog sve većeg širenja virusa u ostalim zemljama, i da se u ostatku sveta donose dosta rigoroznije mere u cilju sprečavanja novog soja zaraze.

Organizacioni odbor Olimpijskih igara u Tokiju če ovog meseca održati sastanak sa Međunarodnim Olimpijskim komitetom (MOK), kako bi doneli odluku o zabrani dolaska stranih navijača.

Japanu i Tokiju se ova vest sigurno neće dopasti jer će u tom slučaju izgubiti enormnu količinu novca. Organizacioni odbor je samo od stranaca očekivao čak 8. 000 000 000 dolara, dok ih je odlaganje Olimpijade za godinu dana koštalo 15. 000 000 000 dolara. Tako da organizatorima sada sledi vraćanje novca za strane vlasnike ulaznica, dok je u razmatranju šta da se radi sa strancima koji su koorporativni sponzori igara.

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.