Drugi najbrži čovek u istoriji ne ide na Olimpijske igre jer odbija da primi vakcinu protiv koronavirusa!
Foto: EPA/Yahya Arhab

možda se predomisli

Drugi najbrži čovek u istoriji ne ide na Olimpijske igre jer odbija da primi vakcinu protiv koronavirusa!

Njemu bi Igre u Tokiju bile poslednje u karijeri

Objavljeno: 10:12h

Vakcinacija protiv koronavirusa koja će po svemu sudeći biti obavezna za sve koji žele da učestvuju na Olimpijskim igrama u Tokiju mogla bi da dovede do toga da mnogi od najvećih sportista sveta odustanu od učešća.

Jedan od njih je i Johan Blejk, drugi najbrži čovek u istoriji posle Juseina Bolta, koji je sa njim u štafeti 4X100 metara osvojio dve zlatne olimpijske medalje.

Kako prenose mediji sa Jamajke srebrni sa Olimpijskih igara iz Londona na 100 i 200 metara ne želi da se vakciniše i zbog toga je spreman da propusti svoje poslednje Olimpijske igre.

Blejk ima 31 godinu i kao sprinteru ovo mu je poslednji put kada može da očekuje da će trčati na OI, ali prema "Jamajka Glineru", on je izjavio da nema nameru da primi vakcinu. Čak i ako to znači da neće moći da uđe u olimpijsko selo.

- Moj um ostaje jak, ne želim nijednu vakcinu. Radije ću propustiti Olimpijske igre nego dozvoliti vakcinaciju. Ne želim da ulazim u to, ali imam svoje razloge - naglasio je Blejk.

On ima drugi najbrži rezultat u istoriji na 100 metara pošto je u Lozani trčao 9,69 sekundi, dok je Bolt išao 9,59 sekundi na SP u Berlinu 2009.

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.