BILI SMO NA TRENINGU EKIPA KOJE SU NAPRAVILE BUM U SRPSKOM VATERPOLU! Osvrnuli smo se i na Olimpijske igre (VIDEO)!
Foto: Emilija Jovanović

Kreće nastavak vaterpolo sezone

BILI SMO NA TRENINGU EKIPA KOJE SU NAPRAVILE BUM U SRPSKOM VATERPOLU! Osvrnuli smo se i na Olimpijske igre (VIDEO)!

Dve ekipe koje su nakon godina vladavine Partizana, a pre toga Crvene zvezde i Radničkog uspele da budu konkurentne za trofeje

Objavljeno:

Vaterpolo Superliga se nastavlja za vikend, a veliku borbu za titulu vodiće četiri ekipe: Crvena zvezda, Šabac, Novi Beograd i Radnički iz Kragujevca.

Da bi se što bolje spremili timovi, jedni između drugih igraju prijateljske utakmice.

Danas su na bazenu 11. April se sastali Novi Beograd i Šabac, a ekipa Espresa je bila na treningu i ispratila ovaj sparing, u kom je rezultat bio u drugom planu.

VK Šabac, VK Novi Beograd
foto: Emilija Jovanović

To je ujedno bio i duel dve ekipe koje su nakon godina vladavine Partizana, a pre toga Crvene zvezde i Radničkog uspele da naprave dobre sastave, budu konkurentne za trofeje i da u srpski vaterpolo vrate reprezentativce i igrače iz inostranstva.

Šapčani su aktuelnu šampioni države koji već godinama unazad se nalaze u samom vrhu domaćeg vaterpola.

VK Šabac, VK Novi Beograd
foto: Emilija Jovanović

Njihov uspeh je krenuo 2015. godine kada se u Šapcu otvorio Gradski bazen, nakon deset godina. Bez obzira što nisu imali uslove za treniranje vaterpolisti su se snalazili na razne načine i trenirali van Šapca.

Te godine uspeli su da se plasiraju u Super ligu, a naredne u Regionalnu A2 i iste da izbore fajnal for nacionalnog Kupa. Sledeće sezone su napravili korak dalje i u neizvesnom finalu su poraženi od Partizana 6:5.

Posebno će Šapčani pamtititi 2018. godinu kada su u svoje vitrine doneli prvi trofej, Kup Srbije.

VK Šabac, VK Novi Beograd
foto: Emilija Jovanović

Ekipa je tada napravljena da može da parira svima. Obezbeđena je Regionalan A1 liga, a momci pod komandnom palicom Miodraga Mirovića su u finalu Kupa slavili protiv Radničkog 10:9. U istoj sezoni, samo u narednoj godini osvojena je i titula protiv Crvene zvezde.

Šabac je pokrenuo još jedan veliki fenomen u srpskom vaterpolu, a to je publika koja uvek napuni tribine, a atmosfera koju prave navijače podseća na brazilsku.

Onda je došla sledeća sezona koja je, nažalost, prekinuta zbog koronavirusa. Sada kao aktuelni šampion Šabac ima šansu da titulu ostavi u gradu na Savi.

VK Šabac, VK Novi Beograd
foto: Emilija Jovanović

Šapčani trenutno u svojim redovima imaju reprezentativce Srbije, Crne Gore i Kazahstana i Slovačke: Petar Velkić, Đorđe Vučinić, Ognjen Stojanović (Srbija), Savo Ćetković, Dragan Drašković (Crna Gora), Marek Tkač (Slovačka) i Srđan Vuksanović (Kazahstan).

Sa druge strane, Novi Beograd je osnovan 2015. godine i do ove sezone je igrao Prvu B i Prvu A ligu.

Kada je izboren plasman u Superligu, klub je krenuo u ofanzivu i napravio respektabilan tim, koji pretenduje na sam vrh.

VK Šabac, VK Novi Beograd
foto: Emilija Jovanović

Ekipu sa klupe predvodi trofejni vaterpolo trojac, Vladimir Vujasinović, Aleksandar Ćirić i Aleksandar Šapić.

Takođe, klub je u svoje redove doveo i pojedine reprezentativce Srbije, ali i one koji pretenduju da dođu na to mesto: Dimitrije Rističević, Miloš Ćuk, Duško Pijetlović, Radomir Drašović, Draško Gogov, pa se sa pravom može reći da da su jedni od favorita za titulu.

Superliga se nastavlja 27. februara, a sastaju se: Novi Beograd - Banjica, Partizan – Crvena zvezda, Stari Grad – Nais, Vojvodina – Zemun.

Utakimca između Šapca i Radničkog je odložena, zbog evropskih obaveza Kragujevčana.

Reprezentacija

Pre dva dana izvučene su grupe u vaterpolu za Olimpijske igre u Tokiju.

Prvotimac Šapca Srđan Vuksanović, dugo je godina igrao u Srbiji, nastupao je i za slavnu generaciju Radničkog koja je stigla do finala Lige šampiona. U tom periodu je bio pozvan u nacionalni tim, ali prostora nije dobio. Nakon toga stigao je poziv reprezentacije Kazahstana, on je prihvatio, a ove godine će on imati debi na Olimpijskim igrama. Zanimljivo je to da je Kazahstan u grupi sa Srbijom.

Igrač Novog Beograda Draško Gogov je počeo karijeru u Partizanu, a zatim je igrao u Italiji. Reprezentativac je Srbije i imaće priliku da bude pozvan od strane selektora Dejana Savića da učestvuje na Olimpijskim igrama.

(Espreso/Vanja Aleksić)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.