FILIPOVIĆ NAKON ŽREBA ZA OLIMPIJSKE IGRE: Ako hoćeš da budeš prvi moraš sve da pobediš!
Foto: Starsport©

Vaterpolo Reprezentacija Srbije

FILIPOVIĆ NAKON ŽREBA ZA OLIMPIJSKE IGRE: Ako hoćeš da budeš prvi moraš sve da pobediš!

Prve četiri ekipe iz obe grupe plasiraće se u četvrtfinale

Objavljeno:

Izvučene su grupe za vaterpoliste za Olimpijske igre u Tokiju. Srbija je po po svim segmentima dobila najjače rivale, jer zajedno sa "delfinima" se nalaze reprezentacije Crne Gore, Hrvatske, Australije, Španije i Kazahstana.

Dok se u drugoj grupi nalaze Grčka, Japan, Italija, Mađarska i Južna Afrika. Podsetimo, prve četiri ekipe iz obe grupe plasiraće se u četvrtfinale.

- Ako hoćeš da budeš prvi moraš sve da pobediš. Mislim da nismo nikada imali težu grupu. Čak ni Kazahstan nije slav rival. Ali, možemo da žreb posmatramo i sa lepše strabe. Grupa će pokazati koliko možemo, moramo prvo da prođemo, a zatim da odlučujuće utakmice dočekamo potpuno spremni. Oba grupa je daleko lakša, a sve četiri ekipe koje prođu imaju visoke ambicije - ističe Filip Filipović.

Podsetimo, na Igrama u Riju 2016. naši su uz dosta muka izborili četvrtfinale, a onda su u nokaut fazi zaigrali besprekorno i prošetali se to zlata.

Selektor Crne Gore Vladimir Gojković smatra da na Igrama nema lakih grupa.

- Naša je teška, a druga za nijansu slabija. U slučaju da Rusija zameni Južni Afriku mogao bi da to bude jedan od najjačih turnira u istoriji... Nadam se da ćemo u top formi otići u Japan i da ćemo biti konkurenti za drugu fazu takmičenja - rekao je Gojković.

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.