STRAVIČNA ISPOVEST POZNATE BIVŠE SPORTISKINJE: Silovali su me i tukli, a u zatvoru krvnički mučili!
Foto: Printscreen/youtube/Gazeta Sporturilor

Tužna sudbina

STRAVIČNA ISPOVEST POZNATE BIVŠE SPORTISKINJE: Silovali su me i tukli, a u zatvoru krvnički mučili!

Nisam bila jedina koga je trener zlostavljao

Objavljeno:

Bivša rukometašica Marijana Ćetiner je prošla kroz pakao. Šokantnu ispovest ove Rumunke prenosi portal "gsp.ro".

– Nisam imala majku i oca, ostala sam u sirotištu. Tukli su me i silovali. Rodila sam onako kako sam rodila … Ta beba je umrla. Da, u sirotištu. Takođe me je silovao trener, da, Nita Grigore – priča Marijana Ćetiner.

Nije ona bila jedina.

– Nisam bila jedina koga je trener zlostavljao. Zlostavljanje je započelo u 12. godini. Događalo se u kampu. Pozvao bi vas u svoju sobu i naterao da se svučete. Ako niste želeli on bi rekao: Sutra ideš kući, vraćaš se u sirotište. Đavo te uzima! Nisam mogla ni sa kim da razgovaram. Ko će da te brani? Svet bi njemu verovao.

FIzičko zlostavljanje je bilo i na utakmicama.

– Kada niste postigli gol, tukli bi vas tamo na klupi. Prebio me je ovaj gad. Tukao nas je preko članka. Rekao bi: Ako ne postignete 10 golova od 10, đavo će vas odvesti! To se događalo dok nisam zatrudnela.

Mislila je da će da umre.

– Morala sam da abortiram u petom mesecu i umirala sam. Imala sam 12-13 godina. Bilo je teško, strašno! Prljavi trener. Ne znam da li je još uvek živ. Kad nemaš mamu ili tatu, sve ode dođavola. Život je bio težak – poručila je Marijana Ćetiner.

Golgota se nastavila i kasnije, kad je već postala zrela osoba. Ova bivša igračica i trener uhapšena je 1995. godine i sledeće je osuđena na tri godine zatvora zbog “podsticanja ili primamljivanja osobe na seks sa ljudima istog pola”.

Posle skoro tri godine u kojima je rekla da je pretrpela stravična mučenja u kaznionicama Aiud i Tirgsor, Cetiner je 1998. godine oslobođena predsedničkim dekretom Emila Konstantineskua.

Žena se prijavila za politički azil u Nemačkoj, gde i danas živi…

(Espreso/gsp.ro)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.