SKANDINAVSKO FINALE! Nakon rutine Šveđana, Danci na krilima Hansena u drami dobili Španiju!
Foto: EPA/ KHALED ELFIQI

Komšijski derbi

SKANDINAVSKO FINALE! Nakon rutine Šveđana, Danci na krilima Hansena u drami dobili Španiju!

Nisu imali previše padova u igri i to im je na kraju donelo pobedu i plasman u finale gde ih čeka okršaj za pehar sa boljim iz duela Španije i Danske

Objavljeno:

Rukometaši Švedske plasirali su se u finale Svetskog prvenstva u rukometu, nakon što su u večerašnjem polufinalu savladali Francusku rezultatom 32:26.

Švedska je odlično ušla u meč. Igrali su brzo i efikasno, vodili su od samog početka i tek su jednom dopustili Francuzima da im naprave seriju od 3:0 i da povedu sa 7:6.

Andreas Palicka je fenomenalno branio na golu Švedske, imali su dosta manje grešaka od Francuske u prvom poluvremenu, napadački su delovali jako dobro i na odmor su otišli sa tri gola razlike, 16:13.

Rukomet
foto: EPA/KHALED ELFIQI

Francuzi su na početku drugog poluvremena uspeli da dođu na samo minus jedan (16:15), ali Šveđani nisu dozvolili potpuni preokret.

Igrala je zaista sjajno ova selekcija. Koristili su svaku šansu koja im se pružila, golmani nisu blistali, pa je u 42. minuti Švedska otišla na plus pet, 23:18.

Rukomet
foto: EPA/KHALED ELFIQI

Nije Francuska mogla ozbiljno da zapreti fenomenalnim Šveđanima. Igrači ove selekcije jednostavno nisu imali previše padova u igri i to im je na kraju donelo pobedu i plasman u finale gde ih čeka okršaj za pehar sa boljim iz duela Španije i Danske, koji je na programu od 20:30 časova.

Hampus Vane je predvodio Šveđane sa 11 golova u ovom meču, a Paterson je dodao šest golova. Golman Palicka je imao 12 odbrana. Kod Francuske Deskat je dao pet.

Rukometaši Danske drugi su finalisti Svjetskog prvenstva u Egiptu. Oni su u polufinalu savladali Španiju rezultatom 35:33 i zakazali su finale sa Švedskom.

Od prve minute ovog meča igrao se zaista atomski rukomet. Danska je dominirala na samom početku, lako su rešavali sve situacije u fazi napada i u jednom trenutku su došli na plus pet, 13:8. Danska je potom golom Mikela Hansena otišla na dva razlike, a zatim u 54. minuti Gidsel pogađa za plus tri, 32:29, pa se činilo da je tu kraj.

Rukomet
foto: EPA/ KHALED ELFIQI

Teška je to bila situacija za Španiju. Danci su zabili i za plus četiri, ali ni tu nije bio kraj uzbuđenjima jer su Danci brzopletom igrom dopustili Španiji da uvede meč u neizvesnost i da na dva minuta do kraja dođu do minus jedan, 34:33.

Danci potom promašuju, a Španija dobija šansu da izjednači. Marčan je promašio, zaustavila ga je prečka i Danska je zabila za 35:33 i plasirala se u finale.

Rukomet
foto: EPA/ KHALED ELFIQI

Mikel Hansen je sa 12 golova predvodio Dansku, Saugstrup je zabio sedam, a kod Španije su najefikasniji bili Danijel Dujšebaev sa sedam i Figueras sa šest.

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.