KAD SAM VIDEO FERARI SA MOJIM BROJEM... Sajnc jedva dočekao poseban trenutak i provozao crnog konjića! (FOTO/VIDEO)
Foto: Printscreen/Twitter@Scuderia Ferrari

presrećan

KAD SAM VIDEO FERARI SA MOJIM BROJEM... Sajnc jedva dočekao poseban trenutak i provozao crnog konjića! (FOTO/VIDEO)

Sajnc je u sredu u Ferarijevom bolidu iz 2018. godine vozio 100 krugova

Objavljeno:

Novi vozač Ferarija Karlos Sajnc rekao je da nikada neće zaboraviti prvo testiranje bolida koje je obavio u svojoj novoj ekipi, uoči početka nove sezone u Formuli 1.

Sainc je u sredu u Ferarijevom bolidu iz 2018. godine vozio 100 krugova na stazi Fjorano. Španac je iz MekLarena prešao u Skuderiju, gde je zamenio četvorostrukog svetskog šampiona Sebastijana Fetela, koji je potpisao za Aston Martin.

Sainc je rekao da je zadovoljan kako je protekao dan, preneo je Bi-Bi-Si (BBC).

On je obavio testiranje kako bi se upoznao sa radom ekipe, ali i bolidom za koji važe iste tehničke procedure i sistemi kao i za najnoviji, a počeo je da radi i sa inženjerima koji će biti uz njega ove sezone.

- Sat je zvonio u zoru pošto smo rano imali sastanke uoči izlaska na stazu. Poseban trenutak bio je kada sam video Ferari sa mojim brojem 55. Bio sam nestrpljiv da uđem u bolid, a taj prvi krug bio je uzbudljiv - rekao je Sajnc.

Njegov otac, dvostruki svetski šampion u reliju Karlos Sainc, gledao je testiranje.

Sainc će i danas voziti "crnog konjića" pre Mika Šumahera, koji će popodne obaviti testiranje. Šumaher je član Ferarijeve akademije, a ove sezone debitovaće u Formuli 1 za Has.

Prvi vozač Ferarija, Šarl Lekler, oporavio se od koronavirusa i u utorak je obavio testiranje. Zvanična predsezonska testiranja obaviće se od 12. do 14. marta u Bahreinu, a sezona počinje 28. marta na istoj stazi.

(Espreso.co.rs/ Beta)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.