ŠEF MERCEDESA: Dogovorićemo se sa Hamiltonom, nas dvojica imamo čvrst odnos!
Foto: Profimedia

pregovori

ŠEF MERCEDESA: Dogovorićemo se sa Hamiltonom, nas dvojica imamo čvrst odnos!

Volf očekuje da dogovor postignut pre početka predsezonskih testiranja

Objavljeno:

Direktor Mercedesa Toto Volf rekao je da i dalje pregovara o novom ugovoru sa sedmostrukim svetskim šampionom Formule 1 Luisom Hamiltonom i da veruje da će dogovor biti postignut pre početka predsezonskih testiranja u martu.

Hamiltonov dvogodišnji ugovor istekao je krajem decembra i za sada je bez angažmana, dva meseca pre početka nove sezone.

Kako je danas preneo Skaj, Volf je rekao da su pregovori u toku.

- Naravno ne olakšavamo advokatima kada se obojica prepiremo putem Zuma i šaljemo im 'krive lopte'. On je sada u Americi, a ja sam ovde. U nekom trenutku ćemo postići dogovor - rekao je Volf austrijskoj televiziji ORF tokom vikenda u Kicbilu.

Luis Hamilton, Toto Volf
foto: EPA / Srdjan Suki

Pretpostavlja se da je koristeći izraz 'krive lopte', Volf mislio na nove stavke koje proizlaze iz pregovora, pre nego na neočekivane prepreke.

- Imamo zaista čvrst odnos. Zajedno smo proslavili velike uspehe i to želimo da nastavimo. Ali, ponekad morate detaljno da razgovarate o stvarima, a to oduzima vreme, za to je potrebno vreme - naveo je on.

Volf je rekao da je pregovore usporilo i to što je početkom meseca imao koronavirus, ali da je sve dobro prošlo, bez simptoma i da se oporavio.

- Planirali smo da budemo u Kicbilu nekoliko dana i niotkuda sam dobio pozitivan test na koronavirus. Ali, sve je dobro... moglo je da bude loše, ali sada smo izašli iz karantina - naveo je on.

Luis Hamilton
foto: AP

Hamilton je prošle sezone osvojio sedmu titulu šampiona Formule 1 i izjednačio se sa Mihaelom Šumaherom, a postao je i rekorder sa najviše pobeda - 95, četiri više od legendarnog Nemca.

Mercedes je osvojio sedmu uzastopnu titulu u šampionatu konstruktora.

Predsezonska testiranja obaviće se od 12. do 14. marta u Bahreinu, gde će se voziti prva trka u šampionatu 28. marta.

(Espreso.co.rs/Beta)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.