BOKSERI DOŽIVOTNO IZBAČENI IZ SPORTA: Kritikovali funkcionere i platili karijerama!
Foto: AP

Ništa od Olimpijskih igara

BOKSERI DOŽIVOTNO IZBAČENI IZ SPORTA: Kritikovali funkcionere i platili karijerama!

Bokseri su kažnjeni jer su izašli u javnost sa kritikama na račun Nadera, za kojeg tvrde da uništava mlade sportiste i ceo austrijski boks sport

Objavljeno: 27.01.2021. 16:46h

U Bokserskom savezu Austrije već duže vreme prisutan je razdor među sportistima i funkcionerima, koji je sada kulminirao izbacivanjem trojice prvoklasnih boksera.

Pola godine pred Olimpijske igre zbog svađe glavnog trenera Bokserskog saveza Danijela Nadera doživotno su isključeni Dešir Kurtaj, Umar Džambekov i Marsel Rumpler.

Nakon ovog izbacivanja reprezentacija Austrije je ostala bez vodećih boksera, pošto su u oktobru suspendovani Edin Avdić i Ahmed Hagag.

Bokseri su kažnjeni jer su izašli u javnost sa kritikama na račun Nadera, za kojeg tvrde da uništava mlade sportiste i ceo austrijski boks sport. Inače, Danijel Nader je i trener svog brata Marcosa i sportski direktor najvećeg boks kluba u Austriji.

Sportisti koji su izašli u javnost kritikovali su da im se Nader nedovoljno posvećuje, ali i da su izloženi pretnjama, mobingu, manipulacijama, ucenama, diskriminaciji.

Knežević, koji se bavi profesionalnim boksom, zbog ponašanja Bokserskog saveza odlučio je da boksuje pod srpskom zastavom, pod kojom je i započeo profesionalnu karijeru.

(Espreso.co.rs/Tanjug)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
Inicijalizacija u toku...

Espreso.co.rs


Adria media