APSOLUTNI SVETSKI ŠAMPION ŠOKIRAO: Idem ka završetku karijere!
Foto: EPA/Andrew Couldridge

iskreno priznao

APSOLUTNI SVETSKI ŠAMPION ŠOKIRAO: Idem ka završetku karijere!

On je istakao da mu nije ostalo još puno godina u kojima će se profesionalno boriti

Objavljeno: 13:22h

Britanski bokser Entoni Džošua rekao je da se bliži kraju karijere i ocenio da mu je ostalo još najviše pet godina pre nego što se povuče.

Otkako je debitovao kao profesionalac 2013. godine, Džošua je dvostruki svetski šampion u teškoj kategoriji, 2019. godine u revanšu protiv Endija Ruiza osvojio je titule u WBA, IBF i WBO verziji, a odbranio ih je prošlog meseca nokautom protiv Kubrata Puleva.

- Ovo nije početak moje karijere, bližim se kraju. Nisam neko ko živi u trenutku i misli da će sve biti kao što je sada. Uvek unapred planiram i idem ka završetku karijere. Ostalo je još pet godina, to je praktično olimpijski ciklus - rekao je Džošua za "Skaj".

Entoni Džošua, Kubrat Pulev
foto: EPA/Andrew Couldridge

- Imam olimpijski ciklus i malo više, pa kada budete videli naredne Olimpijske igre, tada ću se približiti kraju karijere i na scenu će doći naredna generacija - dodao je 31-godišnji bokser.

Ove godine očekuje se velika borba protiv Tajsona Fjurija, koji je debitovao 2008. godine.

- Fjuri je profesionalac duže od mene. Trebalo bi da se povuče uskoro. Ako želi da učvrsti svoje nasleđe, ovde sam i spreman sam. Ugradio sam se u ovu poziciju - naveo je Džošua.

Tajson Fjuri, Diontej Vajlder
foto: EPA/Etienne Laurent

Fjuri (32) je prošle godine rekao za "Skaj" da želi da vlada dugo, kao Vladimir Kličko, koga je upravo on pobedio i prekinuo njegovu dominaciju.

- Kličko je to uradio u 40 godina. Mnogi veliki šampioni nastavljaju da se bore. Ja ne boksujem zbog boksa, zbog slave, ne boksujem zbog pojasa. Ja boksujem jer me to čini srećnim i zato što to volim. Nikome nemam šta da dokazujem, ali sada boksujem zato što volim i to radim čitavog života. Zašto da odem kada sam još mlad - naveo je tada Fjuri.

(Espreso.co.rs / Beta)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.