OPŠTI HAOS ZBOG SLOVENACA I TVRDNJI DA SU OTROVANI: Poručivali ste picu izvan hotela! Nismo, jeli smo onu iz hotela
Foto: EPA/ Georgi Licovski

sabotaža

OPŠTI HAOS ZBOG SLOVENACA I TVRDNJI DA SU OTROVANI: Poručivali ste picu izvan hotela! Nismo, jeli smo onu iz hotela

Na samom kraju, utakmica se odigrala nerešeno (25:25), pa je u četvrtfinale otišla ekipa iz Egipta

Objavljeno: 14:28h

Rukomenaši Slovenije su se na dan odlučujuće utakmice sa Egiptom otrovali hranom iz hotela, tačnije njih 12.

Nekoliko sati pre utakmice sa Egiptom, neki igrači tima su se lose osećali. Nije bila korona u pitanju, ili nešto drugo već isključivo stomačni virus, kako navode Slovenci. Trojica njih - Staš Skube, Dragan Gajić i Blaž Blagotinšek, nisu mogli da odigraju meč, zbog zdravstvenih problema.

- Momci su vrištali od bolova, povraćali i trčali u kupatilo kao da im život zavisi od toga. Skube i Dragan Gajić nisu mogli da spavaju, a Blaž Blagotinšek je povraćao - saopštili su Slovenci.

Uzrok trovanje je pica koju su reprezentativci naručivali. Direktor danske reprezentacije Morten Henriksen rekao da su oni naručivali hranu izvan hotela i da postoje fotografije na kojima se vidi kako stižu pice u hotelske sobe.

- Moj kolega Uroš Mohorič, direktor slovenske reprezentacije, na rastanku mi je rekao kako ima samo jedan savet za mene, a to je da po svaku cenu izbegavamo hranu koju u hotelu dostavljaju domaćini prvenstva. Međutim, smešno mi je da slušam te njihove priče kako su vrištali i padali u nesvest od bolova zbog trovanja hotelskom hranom jer znam, a imam i fotografije, na kojima se vidi kako Slovenci jedu pice koje su naručili dostavom izvan hotela - ovako objašnjava Morten.

Slovenci su odmah demanovali Henriksena.

- Želimo da potvrdimo da je naša reprezentacija konzumirala isključivo hranu iz hotela ili hotelske dostave u sobu kao što je, na primer, pica. Što se tiče vode, pili smo isključivo onu u flašama - izjavljuju Slovenci.

Posle ovog događaja, oglasila se i Međunarodna rukometna federacija čiji je predsednik Egipćanin Hasan Mustafa.

- IHF je zatražio od egipatskih vlasti istragu o tome da li se radilo o trovanju hranom, a potom smo obavestili Sloveniju o zaključcima izveštaja Ministarstva zdravstva. Jedan slovenački rukometaš prijavio se u klinici u hotelu s tvrdnjom da ima probleme sa želucem i probavom. Tamo je dobio lek, a posle toga su iz slovenačke delegacije rekli da 14 igrača ima slične problem, kao i da ostali rukometaši drugih reprezentacija imaju slične simptome. Kada je lekar pozvao te igrače na pregled, to je odbijeno od strane doktora reprezentacije Slovenije. Potom je ponuđeno da se igrači koji imaju probleme prevezu u bolnicu, ali i to je odbijeno. Želimo da istaknemo da je svaka pomoć odbijena - saopštili su iz IHF-a.

Na samom kraju, utakmica se odigrala nerešeno (25:25), pa je u četvrtfinale otišla ekipa iz Egipta.

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.