IMA SAMO 16 GODINA I VOZI KAO ZMAJ: Zbog nje je Ferari ispisao istoriju!
Foto: Printscreen/Youtube/Thomas Maher

Stiže u formulu 1

IMA SAMO 16 GODINA I VOZI KAO ZMAJ: Zbog nje je Ferari ispisao istoriju!

S obzirom na talenat koji poseduje možda je i najbliža tome da u narednih nekoliko godina postane prva žena-pilot u nekom od bolida Formule 1

Objavljeno:

Slavni Ferari u petak je objavio da je uzeo 16-godišnju Maju Vog za prvu žensku članicu u istoriji njihove vozačke akademije u Formuli 1.

Talentovana Holanđanka je bila pobednica petodnevnog skautskog kampa u sedištu italijanskog tima i na test stazama Maranelo i Fiorano, a kako je kao žena bila brža od većine dečaka, dobiće priliku da vozi u prvenstvu Formule 4.

Direktor akademije Marko Matasa rekao je da je postigla ukupno najviši broj bodova od svih u istoriji kampa.

- Ovo je ključni trenutak u istoriji Skuderija Ferarija i njegove akademije - rekao je šef ekipe Formule 1 Matija Binoto, koji je dodao kako je Majin dolazak jasan pokazatelj Ferarija da moto-sport učini sve inkluzivnijim i ravnopravnijim.

Vog je rođena u Španiji od majke Belgijanke i oca Holanđanina.

Akademija je do sada pomogla petorici vozača koji su kao njihovi polaznici uspeli doći u Formulu 1, uključujući trenutnog vozača Ferarija Šarla Leklera i debitanta Mika Šumahera, sina Ferarijevog velikana Mihaela.

Formula 1 nije imala vozačicu koja se takmičila na Velikim nagradama još od pokojne italijanke Lele Lombardi 1976. iz godine.

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.