NIKAD NEĆU BITI SELEKTOR HRVATSKE! Legendarni Veselin Vujović objasnio zašto nikad neće sesti na klupu "Kauboja"!
Foto: EPA/Antonio Bat

Ostavka lino červera

NIKAD NEĆU BITI SELEKTOR HRVATSKE! Legendarni Veselin Vujović objasnio zašto nikad neće sesti na klupu "Kauboja"!

Hrvatska večeras od 20:30 igra s Danskom

Objavljeno: 15:05h

Nakon debakla s Argentinom selektor Hrvatske Lino Červar je pred kamerama podneo ostavku i rekao da odlazi s klupe nakon Svetskog prvenstva.

Hrvatska u ponedeljak od 20:30 igra s Danskom, a u slučaju pobede i poraza Argentine protiv Katara, Duvnjak i ekipa proći će dalje. Premda reprezentacija i dalje ima šanse za prolaz, Červar je dao ostavku.

Jedan od onih čije se ime uvek spominje u kontekstu novog selektora Hrvatske je legendarni srpski rukometaš i trener Veselin Vujović. Vujović je u" Indexovoj anketi" koju su objavili odmah nakon Červarove ostavke s 29% glasova čitataoca "Indexa" drugi iza Irfana Smajlagića koga bi na klupi volelo da vidi 39% glasača. Svi ostali kandidati koje su stavili u anketu su dobili zanemariv broj glasova.

Veselin Vujović
foto: EPA/Antonio Bat

Legenda svetskog rukometa komentarisala je Červarovu ostavku i svoje šanse da bude selektor Hrvatske.

- Svaki put kad neki selektor na prostoru bivše Jugoslavije ode s klupe, mediji krenu da spekulišu s mojim imenom. Naravno da mi je drago da me puno hrvatskih navijača želi na klupi, jasno je da mi to laska, ali mislim da od toga neće biti ništa. Teško da će Vuja ikad sesti na klupu Hrvatske, ali ne zato što to Vuja ne bi želeo, nego zato što su okolnosti takve. O tome koje su to okolnosti radije ne bih, ali samo ću reći da će teško ikad stranac biti selektor Hrvatske - kazao je Vujović pa je nastavio:

- Ne bih se nametao i reklamirao, ali ako pogledamo sve reprezentacije kojima je selektor stranac, sve su one strašno puno napredovale. Švedska, jedna od najtrofejnijih rukometnih nacija, s velikom tradicijom, ima Norvežanina za selektora. Nemačku, zemlju u kojoj je nastao rukomet, vodi Islanđanin Alfred Gislason, a Dagur Sigurdsson ih je pre pet godina odveo do naslova prvaka Evrope. Srbija je takođe uzela Španca za selektora i odmah se vide rezultati. U kvalifikacijama za Euro su pobedili i remizirali s Francuskom. Stranac je lišen pritiska javnosti i svih tih igrica u reprezentaciji i oko nje. Njega baš briga za klanove i spletke. Njegov posao je da na najbolji mogući način pripremi ekipa i da se autoritetom nametne igračima. Šteta što ljudi u Hrvatskoj ne razmišljaju o tome - smatra legendarni Crnogorac iz Šapca.

Veselin Vujović
foto: Starsport©

Vujovića su pitali ima li svog favorita koji bi na klupi Hrvatske nasledio Červara.

- Teško mi je reći koga vidim kao svog favorita za naslednika Lina Červara. U Hrvatskoj imam puno prijatelja u rukometnim krugovima i ne bih voleo da se iko naljuti misleći da nekoga favorizujem. Ipak, primetio sam da se spominju i neka imena koja se dosad nisu ostvarila u trenerskom svetu. Reprezentacija Hrvatske nije poligon za vežbu. Reprezentacija Hrvatske je porše, a zna se da se takav auto ne daje početniku u ruke jer bi lako mogao u prvoj krivini otići u zid. Hrvatska treba pravog, iskusnog znalca i verujem da će HRS dobro odlučiti - zaključio je Vujović.

(Espreso/Index.hr)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.