JEDNA REPREZENTACIJA SE POVUKLA SA SVETSKOG PRVENSTVA: Došli kao zamena kad su drugi odustali, ali sad i oni moraju
Foto: EPA/ Anne-Christine Poujoulat / POOL

Rukomet

JEDNA REPREZENTACIJA SE POVUKLA SA SVETSKOG PRVENSTVA: Došli kao zamena kad su drugi odustali, ali sad i oni moraju

IHF je odmah registrovao utakmicu rezultatom 10:0 za Nemce

Objavljeno:

Reprezentacija Zelenortskih Ostrva povukla se sa Svetskog rukometnog prvenstva, nakon što su morali otkazati utakmicu protiv Nemačke.

Danas su zbog slučajeva korona virusa u timu odlučili otkazati ceo turnir.

Podsetimo, Nemačka je trebala igrati protiv Zelenortskih Ostrva, ali zbog dva slučaja zaraze virusom Covid-19 kod suparnika meč se ipak nije igrao.

Rukomet
foto: EPA/Anne-Christine Poujoulat / POOL

IHF je odmah registrovao utakmicu rezultatom 10:0 za Nemce. Prema IHF-ovom pravilniku, svaka ekipa mora imati barem 10 igrača i jednog golmana.

Zelenortska Ostrva, egzotična reprezentacija male države na Atlantiku, sada ima 10 igrača, od čega su dva pozitivna, pa je jasno zašto je sve dobilo ovakav epilog.

Očekivalo se da će doći zamene za treću utakmicu grupe, ali im PCR testovi uoči dvoboja protiv Urugvaja nisu bili negativni pa su se morali povući.

Rukometna reprezentacija Zelenortskih ostrva
foto: EPA/Anne-Christine Poujoulat / POOL

Zelenortska Ostrva su do plasmana na Svetsko prvenstvo stigli kao petoplasirani tim na Afričkom prvenstvu u Tunisu prošle godine, a tamo su nastup izborili tako što je Senegal odustao od istog.

Od početka je bila upitna regularnost ovog turnira, Amerikanci i Česi su dva dana pre početka ispali sa turnira zbog zaraženih u ekipi, a u zadnji trenutak su na njihovo mesto upali Makedonci i Švajcarci.

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.