KAŽU DA IMA 89 KILA?! JAVIO MU SE ŠAKIL O'NIL: Debeljuca iz Konga je trenutno najveća sportska zvezda na internetu!
Foto: EPA/ Mohamed Abd El Ghany / POOL

"dobar" stas se daleko čuje

KAŽU DA IMA 89 KILA?! JAVIO MU SE ŠAKIL O'NIL: Debeljuca iz Konga je trenutno najveća sportska zvezda na internetu!

Nikad nisam ni sanjao da ću igrati na Svetskom prvenstvu. Zato dajem sve od sebe, jer ovo se događa jednom u životu

Objavljeno: 15:37h

Rukometna reprezentacija DR Konga u Egipat je stigla bez realnih izgleda da prođe grupu. Ipak, jedan njihov igrač u prva dva kola turnira zasenio je najveće zvezde poput Sagosena, Duvnjaka i Hansena.

Masivni pivot Konga Mvumbi Tjeri zbog svog korpulentnog stasa već nakon prve utakmice protiv Argentine (u 11 minuta igre dao je četiri gola bez promašaja) postao je viralna zvezda, a sinoć tokom susreta sa Danskom fotoreporteri su pratili više Mvumbija nego bilo kog danskog igrača.

Rukomet
foto: EPA/ Mohamed Abd El Ghany / POOL

Jeste da je Kongo oba susreta izgubio bez prave šanse da nešto više napravi, simpatični Mvumbi je u oba dvoboja postigao četiri pogotka gde je pokazao da bez obzira na problem sa težinom zna igrati rukomet, čak i protiv najboljih reprezentacija na svetu.

Rukomet
foto: EPA/ Mohamed Abd El Ghany / POOL

Sporni kod pivota iz Konga bili su podaci vezani za njegovu težinu. Na stranicama francuskog četvrtoligaša Dre-a, za koji Tjeri igra od prošlog leta, pisalo je da ima 26 godina, da je visok 1.92 metra i ono što je svima najzanimljivije - da je težak samo 110 kilograma.

Međutim, urnebes je usledio dolaskom na službeni sajt Svetskog prvenstva. Tamo je najpre pisalo da je kongoanski gorostas visok 1.76 metara i težak 89 kilograma.

Ipak, francuski specijalizovani portal "Hend Njuz" u opširnom članku posvećenom simpatičnom Mvumbi koji je visok 195 centimetara i težak 137 kilograma.

- Ja sam pivot koji osvaja prostor - "Hend Njuz" prenosi njegove reči.

- Nikad nisam ni sanjao da ću igrati na Svetskom prvenstvu. Zato dajem sve od sebe, jer ovo se događa jednom u životu - rekao je.

Rukomet
foto: EPA/Mohamed Abd El Ghany / POOL

Mvumbi puna tri meseca nije igrao rukomet zbog koronavirusa, ali u prve dve utakmice u Egiptu je postao pravi hit igrač.

Kad je nakon utakmice protiv Argentine uključio telefon, nije mogao da veruje šta mu se događa. Dobio je stotine poruka, a najviše ga je dirnuo video na Instagramu koji mu je poslao legendarni Šakil O' Nil.

- Pričaju da si ti rukometni Šek. Šta se događa?- pitao je slavni centar junaka naše priče.

- Iznenadio sam se kad sam video da je poruka stigla iz SAD-a. To je zemlja košarke, a ne rukometa. Šokiran sam - kroz smeh priča Mvumbi.

Novinari su ga pitali misli li da će mu iznenadna popularnost pomoći da napreduje u karijeri i da potpiše za neki ugledni evropski klub.

- Hoću li postati profesionalac? Ne znam. Živim iz dana u dan, a videćemo šta nosi budućnost - završio je simpatični "bucko" iz Konga.

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.