OTVARANJE SP ZA ODBOJKAŠE U SANKT PETERBURGU, FINALE U MOSKVI: Odbojkašice na fudbalskom stadionu u Arnemu!
Foto: EPA/Maciej Kulczynski

zvanično

OTVARANJE SP ZA ODBOJKAŠE U SANKT PETERBURGU, FINALE U MOSKVI: Odbojkašice na fudbalskom stadionu u Arnemu!

Svetsko prvenstvo za odbojkaše održaće se od 26. avgusta do 11. septembra 2022.

Objavljeno: 17:29h

Svetska odbojkaška federacija (FIVB) saopštila je danas da će se prvi meč na Svetskom prvenstvu 2022. godine u Rusiji u konkurenciji odbojkaša, odigrati u Sankt Peterburgu, a da će finale biti u Moskvi.

Svetski šampionat za odbojkaše na programu je od 26. avgusta do 11. septembra 2022. godine, a na njemu će 24 ekipe biti podeljene u šest grupa sa po četiri tima.

Mečevi prve faze će se igrati od 27. do 29. avgusta u Moskvi, Kemerovu, Jekaterinburgu, Ufi, Novosibirsku i Krasnojarsku.

Odbojkaška reprezentacija Srbije
foto: Starsport©

Plasman u drugu fazu izboriće 16 ekipa, po dve prvoplasirane selekcije iz svake grupe i četiri najbolje trećeplasirane ekipe, koje će formirati četiri grupe sa po četiri tima, a mečevi će se igrati od 2. do 4. septembra u Kazanju, Kalinjingradu, Sankt Peterburgu i Jaroslavlju.

Plasman u treću fazu, koja uključuje i polufinalne i mečeve za plasman, izboriće šest selekcija, pobednici četiri grupe i dve najbolje drugoplasirane reprezentacije. Utakmice ove faze će se odigrati od 7. do 11. septembra u Moskvi.

Plasman na SP će izboriti po dve selekcije sa kontinentalnih šampionata 2021. godine, koje se nisu plasirale do tog trenutka.

Učešće na SP pored Rusije (organizator), Poljske (svetski prvak) i 10 selekcija sa kontinentalnih prvenstava izboriće i još 12 reprezentacija sa FIVB rang liste po završetku reprezentativnih takmičenja u 2021. koje se nisu kvalifikovale na Svetsko prvenstvo.

Otvaranje Svetskog prevenstva 2022. godine za odbojkašice, polufinale, meč za treće mesto i finale odigraće se u Arnemu, na fudbalskom stadionu Gerledom, saopštila je danas Odbojkaška federacija Holandije.

Ženska odbojkaška reprezentacija Srbije
foto: EPA/Tolga Bozoglu

Kako se navodi, utakmice SP odbojkašica igraće se još i u Apeldornu i Roterdamu, a naknadno će biti određena još tri grada domaćina u Holandiji.

SP 2022. u konkurenciji odbojkašica odigraće se u Holandiji i Poljskoj, a predloženo je da se takmičenje odigra od 23. septembra do 8. oktobra. Tačan termin će naknadno biti potvrđen, kao i gradovi domaćini u Poljskoj.

(Espreso.co.rs/Tanjug)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.