CEO BALKAN SE MOLIO ZA NJU, ALI JE, NAŽALOST, IZGUBILA BITKU ZA ŽIVOT: Preminula sportistkinja u 30. godini!
Foto: Printscreen/Facebook/Dina Pervan Rabelo

Bila je lepa kao lutka

CEO BALKAN SE MOLIO ZA NJU, ALI JE, NAŽALOST, IZGUBILA BITKU ZA ŽIVOT: Preminula sportistkinja u 30. godini!

Preminula je posle duge borbe protiv užasne bolesti s kojom se borila poslednje tri godine

Objavljeno:

Tuga u Hrvatskoj i za celokupni balkanski sport. Mlada Dina Pervan Rabelo izgubila je bitku za život sa zlokobnim rakom i preminula u 30. godini.

Hrvatska stonoteniserka je preminula u SAD, gde se lečila, nakon duge i teške bolesti, objavio je Stonoteniski savez Hrvatske, kao i njen klub Pula.

Dina Pervan Rabelo 1990. - 2020. Leti sretno golubice naša???

Posted by Stolnoteniski Klub Pula on Уторак, 08. децембар 2020.

Celu karijeru je igrala za Pulu, a poslednje tri i po godine se borila sa jezivim tumorom kostiju, sarkomom. Nakon što je poslednji meč meč odigrala 2017. na Zagreb openu, u dresu Hrvatske, završila je na operacionom stolu. I verovala da će pobediti...

- Evo me, dobro sam. Operacija je počela u 12.30, a završila se u 14.15. Osećam se dobro i zahvaljujem svima od srca na podršci. Telefon mi stalno zvoni. Ne znam šta me čeka nakon ove operacije, hemoterapija ili zračenje, ali idem dan po dan. Izaći ću iz bolnice za desetak dana. To je tumor koji ću ja pobediti - govorila je Dina u intervjuu početkom 2018, podseća hrvatski portal "24sata". Ipak...

Before you My whole life was acapella Now a symphony's The only song to sing ?

Posted by Dina Pervan Rabelo on Среда, 25. април 2018.

Iako su mnogi verovali u nju, na kraju je bolest bila jača.

- Sigurno će dobiti ovu najtežu bitku. Njen duh je nesalomiv, jak i siguran sam u njezinu pobedu - govorio je njen trener Bogdan Đekić, dodajući:

- Prvi bol u levoj nozi pojavio se u aprilu 2017. U prvi mah je mislila da je zbog treniranja pa je očekivala da će proći. Nažalost, kada je potom otišla kod lekara, jer se bol pojačao, saznala je za dijagnozu - sarkom fibule. Iza nje su četiri hemoterapije, a mora da ih prođe još nekoliko. Potom sledi rehabilitacija jer ima problema sa stopalom zbog tumora koji je zahvatio živac - objasnio je tada njen nekadašnji trener.

foto: Printscreen/Facebook/Dina Pervan Rabelo

Za nju su bile organizovane humanitarne akcije u Hrvatskoj, kako bi se pomoglo u lečenju, skupljala su se sredstva za ortopedska pomagala i lekove koji nisu na listi hrvatskog zdravstvenog sistema.

U jednoj od poslednjih javnih objava na Fejsbuku, iz decembra 2018. kada je objavila fotografiju sa svojim izabranikom Dijegom Rabelom, Dina je poručila: "Jedina stvar koju nemam je moja leva noga. Kancer nemam, voljena sam. Imam sve".

BONUS VIDEO:

(Espreso.co.rs / 24sata.hr)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.