ČUDESNI PREOKRET SRBIJE: Srpkinje ostale bez najbolje igračice i gubile 6 razlike, pa pregazile svetske šampionke!
Foto: EPA/Bo Amstrup

Evropsko prvenstvo za rukometašice

ČUDESNI PREOKRET SRBIJE: Srpkinje ostale bez najbolje igračice i gubile 6 razlike, pa pregazile svetske šampionke!

Neverovatan podvig srpskih rukometašica u 1. kolu Evropskog prvenstva

Objavljeno: 22:30h

Jao ljudi šta su uradile srpske rukometašice?! I to ne nekom tamo levom, nego svetskim šampionkama, Holanđankama! Pobeda Srpkinja za anale na startu Evropskog prvenstva nad holandskom reprezentacijom 29:25.

Podvig kakav dugo nije viđen, a pogotovo u našem rukometu, načinile su izabranice Ljubomira Obradovića, a da stvar bude još šokantnija, učinile su to bez najbolje igračice Andree Lekić koja je doživela tešku povredu na ovom meču i za nju je prvenstvo završeno.

Delovalo je da će ova utakmica biti težak udarac na startu, jer ne samo da su aktuelne svetske prvakinje odlično ušle u meč i konstantno imale vođstvo, nego je delovalo da srpske rukometašice više pažnje posvećuju uplakanoj Lekićevoj, nego samom terenu.

Prilikom jednog pokušaja šuta je srpski bek pala i odmah je bilo jasno da je u pitanju teža povreda. Najverovatnije je stradala Ahilova tetiva. Ona je na nosilima izneta sa terena.

I delovalo je posle toga da je sve izgubljeno za srpsku reprezentaciju koja ne samo što je ostala bez najbolje igračice, već je i gubila 6 golova razlike.

Bilo bi dobro da saznamo šta se desilo u svlačionici, pošto su srpske igračice u nastavku očitale lekciju rukometa svetskim prvakinjama!

Kada je rezultat došao do 17:10, selektor je odlučio da je to kraj, te je izveo nekoliko igračica iz prve postave.

Čak je pri rezultatu 20:16, Srbija propustila tri napada za minus tri, a onda primila dva gola sa polovine terena i činilo se da je to – to.

Međutim, baš tada je Srbija zaigrala kao u transu. Jovana Risović počinje da brani apsolutno sve i krenula je serija čak 8:0 naše reprezentacije.

Voda ne samo da je tada došla do grla Holanđankama, nego su bile u njoj preko glave i svetske šampionke su počele da se "dave".

Kasno je njihov selektor vratio u igru Dulfer i druge najbolje igračice, jer je Srbija već tada bila nezaustavljiva.

Razlika je čak otišla na četiri gola, jer odbrana koju je postavio selektor Obradović nije više "umela" da padne.

Naša najbolja igračica je bila Katarina Krpež-Šlezak koja je nosila na svojim krilima celokupan preokret i postigla na kraju 9 golova. Anđela Janjušević je postigla 4 gola, po 3 su dale Radosavljević i Stoiljković, a po dva Lavko, Liščević, Nikolić i povređena Lekić, dok je jednom mrežu zatresla i Slađana Pop-Lazić.

U redovima Holandije najistaknutija je bila Snelder sa 5 golova, a po 4 su dale Van der Hajden i Abing.

Naredni meč naša reprezentacija igra protiv Mađarske u nedelju. U prvom meču grupe Hrvatska je takođe priredila iznenađenje pobedivši upravo Mađarice.

BONUS VIDEO:

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.