SPORTISTA UBIO OCA, UJAKA I ELEKTRIČARA PALICOM: Stravičan zločin potresao ceo svet! NIJE OSUĐEN NA SMRTNU KAZNU!
Foto: Printscreen/Youtube/Baseball News Club

krvavi pohod

SPORTISTA UBIO OCA, UJAKA I ELEKTRIČARA PALICOM: Stravičan zločin potresao ceo svet! NIJE OSUĐEN NA SMRTNU KAZNU!

Bio je veliki talenat i očekivalo se da postane jedna od zvezda lige, ali je onda sve otišlo u potpuno drugom smeru

Objavljeno:

Američku javnost šokirao je slučaj Brendona Martina (27), nekad perspektivnog bejzbolaša, koji je 17. septembra 2015. u mahnitom pohodu u porodičnoj kući u Riversajdu u Kaliforniji ubio oca, ujaka i električara. I to vlastitom bejzbol palicom na kojoj je bilo ugravirano njegovo ime.

Porota u Los Anđelesu u četvrtak ga je poštedela smrtne kazne i odlučila kako će, zbog trostrukog ubistva prvog stepena, ostatak života provesti u ćeliji bez mogućnosti pomilovanja.

Martina su 2011. na MLB draftu izabrali Tampa Bej Rejsi kao 38. pika. Igrao je tri sezone u razvojnoj ligi Majners, ali nakon toga je nestao. Franšiza je s njim raskinula ugovor u martu 2015.

U međuvremenu se Brendon, nakon što je potpisao ugovor od 860.000 dolara i unajmio vilu, odao drogi, konzumirao je marihuanu i kokain, LSD, pečurke... I njegovo ponašanje je za ukućane postalo neizdrživo. Bio je tempirana bomba.

- S njim niste znali šta će se dogoditi. Zaključavali smo vrata i znali smo da ga slušamo kako viče. Svađao se sam sa sobom, lupao šakom o zid, udarao oca koji je bio u kolicima, pokušavao da zadavi majku i gađao je makazama - govorila je na suđenju majka Melodi.

Martinova odbrana pravdala je užasan zločin kao posledicu šizofrenije, ali na sudu su utvrdili kako to nije bilo presudno. Konzumiranje droge, u svakom slučaju, jeste.

Ironično, baš na dan ubistva Martinova porodica je postavila video-nadzor kako bi se zaštitila od mogućeg napada, ali to je, čini se, bio samo okidač mahnitog čina. Martin je u krvavom pohodu nasmrt pretukao oca Majkla, ujaka Rikija Andersena i instalatera alarma Berija Svonsona. Uhapšen je narednog dana.

Čini se kako je pogoršano psihičko stanje osuđenika uticalo na odluku porote da nakon dvodnevnog većanja ne odluči da kazni ubicu smrtnom kaznom. Uvažili su i majčino završno svedočenje.

- Ne želim izgubiti još jednog člana porodice, zabili biste mi nož u srce - govorila je Melodi.

Brendon je tokom petogodišnjeg procesa odbijao saradnju i s advokatom, ni s kim nije hteo da komunicira i spavao je na podu. Zbog stravičnog će čina do kraja života možda razmisliti i pokajati se. Ima pregršt vremena za to.

BONUS VIDEO:

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.