SVI UZ MALJKOVIĆA: Aktuelni predsednik Olimpijskog komiteta Srbije ima nepodeljenu podršku za novi mandat!
Foto: Beta/Dragan Gojic

Očekivano

SVI UZ MALJKOVIĆA: Aktuelni predsednik Olimpijskog komiteta Srbije ima nepodeljenu podršku za novi mandat!

Maljković se zahvalio savezima na velikoj podršci i istakao da je će ona, u slučaju njegovog reizbora na mesto predsednika, biti velika motivacija za dalji rad

Objavljeno:

Predsednik Olimpijskog komiteta Srbije Božidar Maljković izvesno će dobiti novi četvorogodišnji mandat, nakon što mu je za sedam dana od otvaranja redovnog postupka za izbor predsednika i organa OKS, stigla podrška od čak 32 nacionalna granska sportska saveza olimpijskih sportova.

Kako je saopšteno iz OKS, podršku Maljkovićevoj kandidaturi poslali su, redom: Košarkaški savez Srbije, Fudbalski savez Srbije, Odbojkaški savez Srbije, Vaterpolo savez Srbije, Rukometni savez Srbije, Kajakaški savez Srbije, Biciklistički savez Srbije, Stonoteniski savez Srbije, Savez Srbije za dizanje tegova, Biatlon savez Srbije, Nacionalni savez za karling Srbije, Tekvondo asocijacija Srbije, Jedriličarski savez Srbije.

Takođe, uz Maljkovića su Golf asocijacija Srbije, Veslački savez Srbije, Streljački savez Srbije, Sportsko-penjački savez Srbije, Softbol savez Srbije, Streličarski savez Srbije, Streljački savez za leteće mete, Bokserski savez Srbije, Bob savez Srbije, Sankaški savez Srbije, Rvački savez Srbije, Srpski atletski savez, Gimnastički savez Srbije, Savez hokeja na ledu Srbije, Skijaški savez Srbije, Savez hokeja na travi, Bejzbol savez Srbije, Klizački savez Srbije i Karate federacija Srbije.

foto: Beta/Branislav Bozic

Maljković se zahvalio savezima na velikoj podršci i istakao da je će ona, u slučaju njegovog reizbora na mesto predsednika, biti velika motivacija za dalji rad.

- Iako je izborni proces tek započet, a bez ikakve namere da na bilo koji način utičem na naše članove i na tok glasanja, osećam iskrenu potrebu da se zahvalim sportskim prijateljima iz olimpijskih sportskih saveza na ovakvoj i ovolikoj podršci. Ja ovo razumem kao podršku mom radu i radu mog tima u prethodnom periodu. Ukoliko budem izabran na mesto predsednika Olimpijskog komiteta Srbije obećavam da ćemo još predanije delovati u cilju napretka našeg vrhunskog sporta - istakao je Maljković.

Shodno odluci Izvršnog odbora OKS, prošlog ponedeljka (9. novembar 2020.) otvoren je redovan izborni postupak za izbor predsednika i organa Olimpijskog komiteta Srbije, a svi članovi OKS imaju pravo da do 23. novembra u podne, dostave nominacije za predsednika, članove Izvršnog i Nadzornog odbora.

Po utvrđivanju ispravnosti kandidatura biće zakazana redovna izborna sednica Skupštine Olimpijskog komiteta Srbije.

BONUS VIDEO:

(Espreso.co.rs / Tanjug)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.