ĐOKOVIĆ I JA IMAMO MISIJU DA ZBLIŽIMO HRVATE I SRBE: Maljković otkrio šta mu je rekao Novak o ružnim komentarima!
Božidar Miljković, Foto: Starsport©

evo o čemu se radi

ĐOKOVIĆ I JA IMAMO MISIJU DA ZBLIŽIMO HRVATE I SRBE: Maljković otkrio šta mu je rekao Novak o ružnim komentarima!

- Na to mi je rekao da ga ne zanima šta drugi misle o tome i da je njegovo da kaže što ima u glavi i šta misli da je dobro za sve nas - rekao je Maljković

Objavljeno: 18:35h

Predsednik Olimpijskog komiteta Srbije Božidar Maljković je dao zanimljiv intervju za hrvatski "Večernji list", u kom je govorio o misiji Novaka Đokovića i njega, a to je da zbliže dva naroda.

- Pre jedno mesec i po dana, Novak je bio u mojoj kancelariji i ja sam mu rekao da smo on i ja u istoj misiji, na što mi je on rekao "Mislite ovo, mi i Hrvati". Da, na to sam mislio. Radimo na zbližavanju dva naroda, ali uništiše nas na društvenim mrežama. Na to mi je rekao da ga ne zanima šta drugi misle o tome i da je njegovo da kaže što ima u glavi i šta misli da je dobro za sve nas - rekao je Maljković, koji se nakon toga osvrnuo na veličinu Novaka Đokovića.

foto: Starsport©

- Nikad niko neće biti kao Novak. To majka ne rađa. Osim što je neponovljiv sportista on je i sjajan čovek. Evo vam primera. Ponudili smo mu da nosi našu zastavu na otvaranju Igara u Tokiju na što je on odgovorio 'Predsedniče, idemo nekoga drugog učiniti srećnim. Ja sam nosio zastavu u Londonu. Pružimo priliku nekom drugom'. I zbog svega toga ja sam predložio da se beogradski Trg Terazije preimenuje u Trg Novaka Đokovića, ali su me odmah napali jer kao to ne bi bilo u duhu pravnih propisa Republike Srbije jer se takva čast ne može dobiti za života. A terazije je turska reč za vagu.

Prsetio se dana kada je prvi put čuo za Novaka Đokovića.

- Kada bih došao u Split bio bih tamo kafu, da ne idem u gužvu, pa je tako bilo i te 2006. godine. Sedim ja tako u društvu Šurjaka, Džonija, Ivaniševića oca i sina, Macure, Šolmana i Bibe Bilića i netko od njih mi kaže 'Imate teniskog mulca koji će biti broj jedan'. Pitam ih ja, šta ima taj dečko, a oni kažu da ima glavu. Tada sam ja za njega prvi put čuo, s njegovih 19. Događalo se to u momentu kada je Novak razmišljao da se ostavi tenis, usred njegove najveće krize, i baš tada je izašao moj intervju s naslovom da će Novak biti broj jedan - rekao je predsednik Olimpijskog saveza Srbije za "Večernji list".

BONUS VIDEO:

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.