STRAVIČNE VESTI S RATIŠTA U JERMENIJI: Šampion poginuo u borbama u Nagorno Karabahu!
Foto: Printscreen/Facebook/Armenian Powerlifting Federation

tuga

STRAVIČNE VESTI S RATIŠTA U JERMENIJI: Šampion poginuo u borbama u Nagorno Karabahu!

Bio je nacionalni šampion Jermenije

Objavljeno: 13:35h

Užasne vesti za sport stižu iz Jermenije i tiču se rata koji se trenutno vodi između te zemlje i Azerbejdžana u oblasti Nagorno-Karabah.

Jermenska Federacija za dizanje tegova objavila je da je višestruki nacionalni šampion Tatul Harutjunan ubijen u borbama u ratom zahvaćenom području.

Federacija je na Fejsbuku objavila vest o smrti sportiste, ali nije iznela više detalja o tome kako je došlo do tragedije.

Ցավով տեղեկացնում ենք, որ Արցախյան թեժ մարտերում զոհվել է Հայաստանի ուժային եռամարտի հավաքականի անդամ, Հայաստանի բազմակի...

Posted by Armenian Powerlifting Federation on Недеља, 04. октобар 2020.

- Sa velikim žaljenjem izveštavamo vas da je tokom tenzija u Nagorno-Karabgu ubijen član APF, višestruki šampion Jeremenije i naš dobar prijatelj Tatul Harutjunjan. Molim vas prihvatite naše najdublje saučešće u ime Jermenske federacije za dizanje tegova. Počivaj u miru, heroju - navodi se u saopštenju.

Borbe između Jeremenije i Azerbejdžana oko regiona Nagorno-Karabah ušle su u drugu nedelju, a obe zemlje objavljuju oprečne informacije o sukobu.

Sukob koji traje jedan je od najgorih eskalacija tenzija oko regiona koji je dugo mirovao. Reč je o enklavi, većinom naseljenom Jermenima, koja je međunarodno priznata kao deo Azerbejdžana.

BONUS VIDEO:

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.