SPORTISTI KOJI SU PALI ZA DOPING IDU NA OLIMPIJSKE IGRE?! Vest koja je u sekundi podelila sportski svet!
Olimpijske igre - ilustracija, Foto: EPA/Kimimasa Mayama

NEVEROVATNO!

SPORTISTI KOJI SU PALI ZA DOPING IDU NA OLIMPIJSKE IGRE?! Vest koja je u sekundi podelila sportski svet!

Ispada da je njima koronavirus učinio uslugu

Objavljeno:

Sportisti kojima suspenzija zbog dopinga istekne u narednih godinu dana imaće pravo da se takmiče na odloženim Olimpijskim igrama u Tokiju što je nenamerni efekat pandemije korona virusa.

Turski atletičarka Gamze Bulut, na primer, sada će imati dovoljno vremena da izbori olimpijsku normu za Igre koje bi verovatno propustila da su održane po planu.

- Ne deluje kao pravedna kazna. Oni zapravo neće propustiti takmičenja koja je trebalo da propuste - rekao je irski reprezentativac u brzom hodanju Brendon Bojs.

Doping u sportu
Doping u sportu foto: AP

Bulut je osvojila srebrnu medalju na 1.500 metara na Olimpijskim igrama u Londonu 2012. godine, ali joj je ta medalja oduzeta zbog nepravilnosti u biološkom pasošu. Ona je suspendovana na četiri godine, a kazna joj ističe 29. maja što znači da će imati skoro celu godinu da se kvalifikuje za Tokio.

- Nadam se da ću učestvovati na Igrama u Tokiju - rekla je ova 27-godišnja atletičarka.

Jedinica za integritet atletike procenila je da će oko 40 sportista od njih oko 200 suspendovanih zbog odlaganja Igara dobiti priliku da se takmiče.

Bojs, koji je izborio normu za Tokio, naveo je da bi zbog ograničenja broja takmičara oni "čisti sportisti" mogli da ostanu bez mesta.

- Ne bih bio srećan ako bih ostao bez mesta zbog ove anomalije - rekao je on.

Sa njim se složila i britanska atletičarka Lili Partridž.

- Ne verujem u druge šanse kada su u pitanju teški prekršaji zbog dopinga, osim ako ne pružite ozbiljnu pomoć anti doping organima, pa čak ni tada ne verujem da bi trebalo da bi bilo ko trebalo da bude privilegovan da može da se takmiči - rekla je ona.

Bonus video:

(Espreso.co.rs/Beta)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.