OGLASILI SE IZ MOK: Poznato kakva je situacija oko Olimpijskih igara u Tokiju!
Olimpijske igre, 2020., Foto: EPA/Kimimasa Mayama

PREDLOG

OGLASILI SE IZ MOK: Poznato kakva je situacija oko Olimpijskih igara u Tokiju!

U službenom saopštenju zaključeno je da trenutno nema smisla donositi drastične odluke u vezi s održavanjem igara

Objavljeno:

Međunarodni olimpijski komitet (MOK) danas se putem video konferencije sastao sa čelnicima međunarodnih sportskih saveza u vezi s organizacijom olimpijskih igara u Tokiju, koje bi trebale da budu održane od 24. jula do 9. augusta.

U službenom saopštenju zaključeno je da trenutno nema smisla donositi drastične odluke u vezi s održavanjem igara. MOK će u narednim danima obaviti razgovore s nacionalnim komitetima, predstavncima sportista, Međunarondim paraolimpijskim komitetom (IPC) te međunarodnom strukovnim savezima.

foto: EPA/Maxim Shipenkov

Izvršni odbor MOK-a stoga nije doneo nikakvu drastičnu odluku, ali je zatražio od učesnika i svih ostalih koji su uključeni u pripreme Olimpijskih igara da daju sve od sebe kako bi se zaustavilo moguće širenje novog koronavirusa koji je pogodio i svijet sporta. - Situacija se menja iz dana u dan. I dalje smo odlučni i nadamo se da u naredna četiri meseca neće biti potrebni drastični pristupi u borbi za nesmetano održavanje olimpijskih igara - saopšteno je iz MOK-a. Do jednog od najvećih sportskih događaja na svetu preostalo je još 130 dana. Održavanje igara se sve više dovodi u pitanje zbog novog koronavirusa, od kojeg je u Japanu trenutno zaraženo 1.500 osoba.

BONUS VIDEO:

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.