OVO JE NAJGLUPLJE PRAVILO UVEDENO ZBOG KORONAVIRUSA: Apsolutno nema poentu, a i igrači Srbije moraju da se povinuju
Zabranjeno rukovanje pre i posle meča, Foto: Printscreen/Arena Sport

bizarno i nelogično

OVO JE NAJGLUPLJE PRAVILO UVEDENO ZBOG KORONAVIRUSA: Apsolutno nema poentu, a i igrači Srbije moraju da se povinuju

Neko očigledno nije baš dobro promislio kada je predložio ovo

Objavljeno: 13:13h

Epidemija koronavirusa uzima sve više maha širom sveta i to sada već prilično utiče na sport i održavanje sportskih događaja.

Brojne mere prevencije preduzimaju Vlade, ministarstva sporta, sportske organizacije i drugi kako bi se sprečilo širenje ove ozbiljne zaraze.

Počevši od toga da se zabranjuje prisustvo publike na utakmicama, menjaju se mesta odigravanja istih, a povrh svega kao krajnja mera u nekim zemljama je doneta i odluka o suspenziji takmičenja u svim sportovima i zabrani odigravanja utakmica.

Ipak, jedna mera predostrožnosti i prevencije upada u oči i zaista deluje, da makar kada je o sportu reč, apsolutno nema nikakve poente.

U pitanju je pravilo da se igrači međusobno ne rukuju pre i posle utakmica?!

Zaista deluje skroz bizarno i nelogično da se zabrani da se igrači dodirnu rukama prilikom pozdrava pre utakmice ili nakon nje, iz prostog razloga kao da među njima nema kontakta tokom samog meča?!

U međusobnim duelima ima čak i više dodirivanja, a da ne govorimo o tome što znoj pršti na sve strane ili ostaje na drugom telu kada dođe do remplovanja recimo u fudbalu ili borbe za loptu ili vazdušnog duela?!

Tako da moramo reći da oni koji su smislili ovu preventivnu meru nisu baš dobro promislili o svemu, da ne upotrebimo neki grublji izraz za njihovu inteligenciju i logično razmišljanje.

Inače, ovo pravilo će biti na snazi i na utakmici polufinala baraža između Norveške i Srbije u Oslu 26. marta.

BONUS VIDEO:

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.