KREĆU PRIPREME ZA EVROPSKO: Reprezentacija se okupila u Kovilovu!
Foto: EPA/Clemens Bilan

samo jako!

KREĆU PRIPREME ZA EVROPSKO: Reprezentacija se okupila u Kovilovu!

Evropsko prvenstvo održaće se od 9. do 26. januara u Austriji, Švedskoj i Norveškoj

Objavljeno:

Muška rukometna reprezentacija Srbije okupila se u Kovilovu, gde će obaviti prvu fazu priprema za Evropsko prvenstvo 2020. godine u Austriji, Švedskoj i Norveškoj.

Reprezentacija je na okupljanju bila nekompletna, priključiće se igrači koji su učestvovali na Svesrpskom Кupu na Palama, a tek 1. januara igrači iz Bundeslige, preneo je Rukometni savez.

- Skupljamo se polako, u etapama. Кasniće kapiten Nemanja Ilić, kao i igrači iz Vojvodine i Metaloplastike, dok će nam se igrači iz Nemačke priključiti 1. januara, po dogovoru. Imaćemo pet kvalitenih zajedničkih treninga, ali šta da radimo, već smo se navikli i nema izgovora. Ova nedelja će biti jako zahtevna za igrače, ali makismalno moramo da iskoristimo vreme. Utakmice sa Egiptom će mi dati sliku ko putuje u Francusku, a potom i u Grac - rekao je selektor Nenad Peruničić.

Evropsko prvenstvo održaće se od 9. do 26. januara u Austriji, Švedskoj i Norveškoj. Srbija će se takmičiti u Grupi A sa Hrvatskom, Belorusijom i Crnom Gorom.

Peruničić je rekao da je praćen rad rivala, kao i da se stručnom štabu priključio Miloš Nikolić, koji se bavi analitikom.

- Belorusija ima dva igrača koji su u top tri na svojim pozicijama, srednjeg beka koji igra odlično. Ne smemo da zaboravimo šta nam se desilo u Nišu protiv njih pre godinu i po dana, a sada su iskusniji. Crna Gora je pokazala da može da igra sa svetskim prvacima, pobedila je Dansku, ima dobar i mlad tim, dok je Hrvatska prava velesila koju izuzetno poštujem i o njima je suludo trošiti reči - naveo je on.

Član beloruskog Meškova iz Bresta Nemanja Obradović očekuje zanimljiv turnir.

- Odlično poznajem Belorusiju, zanimljiva su ekipa, mogu daleko da doguraju, iako nisu baš konstantni. Mi možemo borbenošću i iskustvom da budemo ravnopravni. Mislim da su oni drugi favoriti u grupi, odmah posle Hrvata. Crnogorci su ratobrorni, zanimljivi i očekujem veliku borbu. Manje-više svi smo izjednačeni, a naša filozofija je da se borimo, ne pokleknemo i da se ne plašimo - rekao je on.

Reprezentacija Srbije odigraće pripremne utakmice sa Egiptom 28. i 29. decembra u Beogradu i Nišu, a zatim turnir Svetske lige u Francuskoj, odakle će otputovati u Grac na Evropsko prvenstvo.

BONUS VIDEO:

(Espreso-rs/Beta)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.