HRVATI BESNE ZBOG UTAKMICE SA SRBIJOM: Komšijama neke stvari nisu jasne!
Savić i Tucak, Foto: EPA/ Alejandro Garcia

nezadovoljstvo

HRVATI BESNE ZBOG UTAKMICE SA SRBIJOM: Komšijama neke stvari nisu jasne!

Hrvatski dnevnik smatra da je FINA u ozbiljnim problemima,

Objavljeno: 16:07h

Međunarodna federacija vodenih sportova (FINA), ponovo je spojila vaterpoliste Srbije i Hrvatske u istu grupu Svetske lige.

U narednom ciklusu ovog takmičenja „delfini“ će, osim sa Hrvatima, igrati i u grupi sa Holandijom. Igraće se samo tri kola, a u Hrvatskoj su nezadovoljni što će po svoj prilici odlučujuću utakmicu za prvo mesto u grupi, odigrati u Srbiji.

Prvo kolo je 12. novembra a najverovatnije u Ajndhovenu će se sastati Holandija i Srbija. Drugo kolo bi trebalo da se igra 17. decembra, Srbija je domaćin Hrvatskoj. U trećem kolu 11. februara Hrvatska je domaćin Holandiji.

Baš kao i prošle godine, žreb FINA, spojio je prošlosezonske finaliste Svetske lige, Hrvatsku i Srbiju u istu grupu. No, to je samo površina velikih promena koje je osmislila, dosta nelogično ako je slobodno primetiti, krovna vaterpolo organizacija. Naime, ove sezone će se temeljem ideje čelnika FINA, unutar grupe igrati samo tri kola, a kako svaku grupu čine po tri ekipe, to znači da će svaka reprezentacija odigrati po dve utakmice. Jednu kod kuće, drugu u gostima, ali to dalje i znači da će s jednim suparnikom igrati samo u gostima. Tako će Hrvatska u grupi kod kuće igrati protiv Holandije, ali ćemo u goste puno težoj ekipi kakva je Srbija. Nije to sve. U četvrtfinalu, a iz svake grupe idu po dve ekipe, će se i opet igrati samo jedna utakmica (!?) što stavlja reprezentacije u neravnopravan položaj - piše Jutarnji list.

Hrvatski dnevnik dodaje da je FINA u ozbiljnim problemima, o čemu svedoči i to što su za nastup u Svetskoj ligi zvali čak i Veliku Britanju, ali su ih ovi nonšalantno odbili. Jutarnji list očekuje, da će zbog zgusnutog rasporeda i predstojećeg Evropskog prvenstva koje se u januaru održava u Budimpešti, mnoge reprezentacije Svetsku ligu igrati sa B timovima.

BONUS VIDEO:

(Sportska centrala)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.