PALA JE I RUMUNIJA: Srbija gazi ka odbrani trona i bez Boškovićeve!
Ženska odbojkaška reprezentacija Srbije, Foto: EPA/Sedat Suna

EVROPSKO PRVENSTVO ZA ODBOJKAŠICE

PALA JE I RUMUNIJA: Srbija gazi ka odbrani trona i bez Boškovićeve!

Kao i u mečevima grupne faze, šampionke su štucale, ali su uspele da dodaju gas i plasiraju se u narednu rundu takmičenja

Objavljeno: 17:55h

Ženska odbojkaška reprezentacija Srbije plasirala se u četvrtfinale Evropskog prvenstva pošto je sa 3:0, po setovima 25:20, 25:17 i 25:23, savladala Rumuniju.

Kao i u mečevima grupne faze, šampionke su štucale, ali su uspele da dodaju gas i plasiraju se u narednu rundu takmičenja. Selektor Srbije Zoran Terzić u duelu protiv Rumunije nije u igru uvodio Tijanu Bošković, a odmarala je i Slađana Mirković.

Najefikasnije u srpskom timu bile su Mina Popović i Brankica Mihajlović sa po 11 poena, dok je 10 upisala Ana Bjelica. Kod Rumunki, Adelina Budaj je osvojila 12 poena.

Povele su Rumunke sa 4:1 i 7:3, ali su Srpkinje napravile seriju od 4:1 i smanjile zaostatak na 8:7. Održavala je Rumunija prednost od dva poena skoro do finiša seta kada je proradila Srbija i konačno preokrenula na 21:19. Prvi set je pripao Srpkinjama sa 25:20.

1 / 5 Foto: EPA/Sedat Suna

U drugom setu nije bilo mnogo problema za šampionke. Povela je Srbija sa 9:5. Utisak je bio da ako ne proradi srpski blok, Srpkinje neće osvojiti poen. Napad je bio odličan, sigurne su bile Blagojevićeva, Popovićeva i Mihajlovićeva, ali je škripalo u odbrani. Primakla se Rumunija na minus dva (11:9), ali Srbija pravi seriju i stiže do 21:14. Drugi set je osvojila Srbija sa 25:17.

Povela je Rumunija u trećem setu sa 4:2. Približila se Srbija, ali se ponovila priča iz prvog seta - Rumunke su vodile, a Srpkinje jurile rezultat. Tako je bilo sve do 18:17 kada Ana Bjelica asom donosi izjednačenje. Od tog trenutka, Srpkinje su bile bolje, povele sa 22:19, ali su dozvolile Rumunkama izjednačenje. Kraj meča nagovestila je Maja Aleksić koja je dovela Srbiju u vođstvo i od tada se Srbija se rutinski plasirala u četvrtfinale.

U četvrfinalu koje je na programu 4. septembra u 16 časova po srednjeevropskom vremenu, Srbija će igrati protiv boljeg iz duela Azerbejdžana i Bugarske.

BONUS VIDEO:

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.