ORLOVI STALI NA KORAK DO TOKIJA: Italija srušila Srbiju i otišla na Olimpijske igre!
Odbojkaška reprezentacija Srbije, Foto: Odbojkaški savez Srbije

KVALIFIKACIJE ZA OLIMPIJSKE IGRE

ORLOVI STALI NA KORAK DO TOKIJA: Italija srušila Srbiju i otišla na Olimpijske igre!

Srbija će imati još dve šanse da obezbedi vizu za Tokio

Objavljeno:

Odbojkaška reprezentacija Srbije poražena je od Italije u poslednjem meču Interkontinentalnih kvalifikacija za Olimpijske igre u Tokiju sa 3:0, po setovima 25:16, 25:19, 25:19.

Poraz od Italijana u Bariju znači da Srbija nije uspela da na ovom turniru obezbedi plasman na Olimpijske igre u Tokiju pošto je u Japan išao samo pobednik turnira.

Pritisak zbog važnosti utakmice i vatrena publika u Bariju su učinili svoje pa su izabranici Nikole Grbića u prvom setu gubili već na prvom tehničkom tajm-autu sa 8:2. Uspeli su Orlovi da se trgnu i da poprave igru, ali to nije bilo dovoljno pa su izgubili prvi set sa 25:16.

Bolje je počela Srbija drugi set, dugo se igralo poen za poen. Izgledalo je da su srpski odbojkaši popravili blok, ali se čekalo da servis krene na bolje. Međutim, nije pa su ponovo Italijani stekli prednost i na drugi tehnički tajm-aut sa tri poena prednosti 16:13. Držala je Srbija priključak na dva poena, ali u ključnim trenucima nije izdržala i drugi set je pripao Italiji - 25:19.

Dramom je počeo treći set pošto se igralo poen za poen do 14. poena kada je Srbija otišla na tehnički tajm-aut sa plus dva - 8:6, ali su Italijani napravili seriju i preokrenuli rezultat. Uspela je Srbija da izjednači na 15:15, ali su na drugom tehničkom tajm-autu prednost imali Italijani - 16:15. Na krilima publike, italijanski odbojkaši su lako osvojili treći set sa 25:19.

Plasman na Olimpijske igre kroz Interkontinentalne kvalifikacije su, uz domaćina Japan i Italiju, obezbedili su Poljska, Argentina, SAD, Rusija i Brazil.

Srbija će imati još dve šanse da obezbedi vizu za Tokio. Prva je CEV rang lista na kojoj mora biti među prvih osam po završetku Evropskog prvenstva, a druga kvalifikacioni turnir koji je na programu u januaru.

BONUS VIDEO:

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.