MOGLO JE DA BUDE I 20 GOLOVA: Srpski vaterpolisti srećni zbog pobede, ali i svesni da su se opustili!
Vaterpolo reprezentacija Srbije, Foto: Starsport©

ZAVRŠNI TURNIR SVETSKE LIGE

MOGLO JE DA BUDE I 20 GOLOVA: Srpski vaterpolisti srećni zbog pobede, ali i svesni da su se opustili!

Mogla je utakmica da ode i u produžetak, jer su Delfini imali pad koncentracije

Objavljeno: 19:54h
Sofija Vrebac

Vaterpolisti Srbije plasirali su se u finale Svetske lige pošto su sa 16:11 u polufinalu savladali Australiju.

Mogla je utakmica da ode i u produžetak, jer su Delfini imali pad koncentracije, ali srećom sve se dobro završilo.

- Mislim da je više bilo u pitanju naše opuštanje posle velike gol razlike koju smo stekli u prvom poluvremenu i možda male dekoncentracije i slabije komunikacije što je sigurno posledica naše opuštenije igre. Bitno je da smo pobedili - rekao je Milan Aleksić, reprezentativac Srbije.

Na pitanje kakav je recept za finale, srpski vaterpolista nema dilemu.

- Ja bih voleo da počnemo utakmicu kao protiv Kanade, čvrsto i koncentrisano i da probamo da održimo taj nivo igre do kraja - dodao je Aleksić.

Srbija je bez problema srušila žilave Australijance koji su u jednom trenutku meča prišli na dva gola zaostatka.

- Bili smo jako dobro koncentrisani, igrali smo svaku odbranu do kraja, malo je australijskih šuteva bilo opasno, u prve dve četvrtine smo im ostavljali da šutiraju iz teških pozicija. To je ono što bi u finalu trebalo da traje, ako ne celu utakmicu onda bar tri četvrtine, protiv Australije je trajalo dve. Već na poluvremenu je bilo jasno da ćemo mi u finale pa je došlo do opuštanja i slabije igre u nastavku, ali iskusni smo. Mnogo smo puta već bili u finalu, i znamo kako se igraju finala i ne sumnjam da ćemo biti na još višem nivou. Napadački je bilo odlično, lako je moglo da bude i 20 golova u mreži Australije. Ovih 16 je dobar napadački skor, ali bilo je mnogo zicera koje smo promašili - izjavio je Andrija Prlainović, srpski vaterpolista.

Posle skoro tri godine, vaterpolisti Srbije su se suočili sa ekipom koja ne gaji evropski stil vaterpola, ali to nije predstavljalo problem izabranicima Dejana Savića, a u finalu će se sastati sa Hrvatskom ili Španijom.

- To nije ni vrlina ni mana, finale je utakmica za sebe. Mi sa Australijom imamo pozitivan skor kada su u pitanju odlučujuće utakmice. Jeste da smo se mučili i u Londonu i u Riju, ali smo na kraju mi uvek izlazili kao bolji. U finalu ćemo igrati protiv jedne od dve evropske ekipe koje znaju da igraju vaterpolo. Biće vrlo zanimljiva utakmica, teško je prognozirati. Španci su izuzetno napredovali u poslednjem periodu posle Svetskog prvenstva u Budimppešti, sa Hrvatima smo već igrali ovde i ko god da bude biće nam veliki rival - dodao je Prlainović.

BONUS VIDEO:

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.